Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в

...
Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в
Коментари Харесай

Ресторантьорите са възмутени от предложеното увеличение на ДДС за виното и бирата

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) показаха неодобрение от нарастването на Данък добавена стойност за слабоалкохолните питиета от 9 на 20 на 100 . Това оповестиха двете организации.

Според тях това е "целенасочен удар " върху сектора и българския туризъм.

"Въпреки толерантността, проявена от бранш "Туризъм ", и търпението, с което отменихме присъединяване си в митингите, с цел да чуем по този начин упования пакет от стопански ограничения, ръководството ни "награди " с следващия удар върху по този начин или другояче най-трудно възстановяващия се от пандемията бизнес ", показват от организациите. Те регистрират като неточност, че са се предоверили на държавното управление, че ще има стопански ограничения, които ще ги подкрепят. "Нашето доверие завърши! ", са безапелационни от БАЗ и СЗБ.

За период от една година Данък добавена стойност на хляба да бъде редуциран до нула %, като за същия интервал Данък добавена стойност на виното и бирата да бъде върнато на 20 %, плануват ограничения в антикризисния пакет на ръководещите.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР