Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в

...
Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в
Коментари Харесай

Ресторантьори за новия ДДС: Удрят ни, защото не свеждаме глава

Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията в България (СЗБ) излязоха с позиция против признатото от кабинета през вчерашния ден решение да се усили Данък добавена стойност за бирата и виното от 9% на 20%, а Данък добавена стойност за хляба да стане 0% от 1 юли.

" Считаме това за целеустремен удар върху нашия отрасъл и българския туризъм като цяло. Най-засегнатият от пандемията и в този момент - от войната в Украйна, бранш още веднъж е подложен на геноцид “, се споделя в позицията на ресторантьорите, публикувана до медиите.

Според организациите „ това е „ демократичният “ отговор на желанието ни да си търсим правата и да участваме в оповестените от работодателските организации митинги! И, макар толерантността, проявена от бранш „ Туризъм “ и търпението, с което отменихме присъединяване си в митингите, с цел да чуем по този начин упования пакет от стопански ограничения, ръководството ни " награди " с следващия удар върху по този начин или другояче най-трудно възстановяващия се от пандемията бизнес “, се споделя още в позицията на организацията, управлявана от Ричард Алибегов.

От сектора настояват, че държавен източник, поискал да остане неизвестен, им е дал отговор – „ Който надига глава против властта, ще бъде потъпкван точно с такива похвати! “.

„ Истината е тази – удрят ни, тъй като не свеждаме глави пред несъстоятелността на ръководещите, тъй като търсим правата си и сочим грешките “, безапелационни са ресторантьори.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР