Българската асоциация на заведения изразява острото си възмущение от информацията

...
Българската асоциация на заведения изразява острото си възмущение от информацията
Коментари Харесай

Асоциацията на заведенията настоя за наказания и оставки в МВР след обиските на "голо" в нощен клуб в Пловдив

" Българската асоциация на заведения показва острото си отвращение от информацията за полицейски произвол и многочасови обиски на " голо " на клиенти в пловдивското нощно заведение " Bushido ", оповестиха от организацията в прессъобщение до медиите.
 
" Нашите сътрудници, част от техния личен състав и клиенти застанаха с имената си и описаха за ужасяващи подиуми по време на акция в обекта. Настояваме за щателна инспекция на дейностите на служителите на реда и за строги санкции при доказване на превишени от тяхна страна права.
 
Още повече, че съгласно изнесената досега в медиите информация, след инспекция на над 400 индивида е открит 1 грам марихуана и по-малко от грам неустановено към момента вещество. Информация, която не се отхвърля от Министерство на вътрешните работи Пловдив. Както не се отхвърля и че хора са събличани голи, с цел да бъдат претърсени. Колегите ни от " Bushido " към този момент са подали сигнал в прокуратурата и се надяваме всички детайлности по акцията да бъдат изяснени, а виновниците открити и осъдени. Призоваваме и всички, които се усещат наранени от дейностите против тях също да се извърнат към способените органи и да търсят правдивост.
 
 Нощно заведение BUSHIDO в Пловдив Нощно заведение BUSHIDO в Пловдив Източник: Фейсбук
Според адвокати, с които БАЗ направи незабавна консултация в тази ситуация имаме освен превишаване на права от страна на чиновниците на реда, само че и жестоко нарушение на човешките права, предпазени от Европейската спогодба за правата на индивида /ЕКПЗЧОС/, като право на персонален живот, цялост на личността, право на независимост и сигурност, липса на ефикасни средства за отбрана и други – Чл. 3, Чл. 5, Чл. 6, Чл. 7, Чл. 8, Чл. 10, Чл. 13, Чл. 17! 
 
И това се случва в 21 век, в страна член на Европейския съюз! Бихме желали да заявим също, че Българската асоциация на заведения е твърдо срещу разпространяването и използването на наркотични субстанции освен в нашите обекти, само че и като цяло.
 
За изясняване на това кой пласира и кой купува дрога обаче има съответните процедури за следствие и събиране на доказателства. Нека отговорните бъдат хванати и осъдени с цялата суровост на закона. Но не одобряваме почтени клиенти, чиновници и притежатели да бъдат подлагани на тормоз без да имат касателство към такава активност.
 
И не на последно място – сходни акции с искрено съмнителни крайни резултати, водят до съществени материални загуби, отлив на клиенти и личен състав и рушене на граден с години имидж. Тенденциозното отношение към нощни заведения, унижаването на клиенти и грубото тъпчене на човешките права никога не може да се одобри за предварителна защита.
 
В тази връзка настояваме за вдишване на персонална отговорност, в случай че е належащо и с оставки на Министъра на Министерство на вътрешните работи, Главния секретар на Министерство на вътрешните работи и шефа на ОД Министерство на вътрешните работи – Пловдив ", пишат от БАЗ в известието си.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР