Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) излезе с позиция за

...
Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) излезе с позиция за
Коментари Харесай

Пак изловиха Асен Василев! Този сигурно има златен медал от Харвард за измами

Българската асоциация на софтуерните компании (БАСКОМ) излезе с позиция за показания план на Бюджет 2022 от министъра на финансите Асен Василев и оповестеното нарастване на оптималния застрахователен предел на 3400 лева от 1 април 2022 година

От Асоциацията показват, че макар декларираната от тях подготвеност не са търсени и не са взели участие в разговор с Министерство на финансите по отношение на плануваното нарастване на оптималния застрахователен предел, което визира в най-голяма степен чиновниците в техните компании, макар че БАСКОМ е най-голямата и представителна асоциация на записаните в България софтуерни компании.

Министърът на финансите разгласи при представянето на бюджета, че са водени диалози с IT компании, които евентуално биха били измежду засегнатите от мярката, само че в диалозите те са го уверили, че за тях нарастването на прага няма да е проблем.

„ БАСКОМ сплотява и съставлява ползите на целия набор от български, задгранични и смесени компании. Сред нашите членове има и продуктови и компании, предоставящи услуги, а най-често са такива с ползи и опит и в двете взаимно допълващи се посоки. Намираме за несвоевременно опълчването, което прозвуча в изявлението на министър Василев “, показват от асоциацията.

Според тях високотехнологичният бранш в България, и в частност софтуерните компании в него, са едни от дребното, работещи напълно на ярко и предлагащи заплати в пъти над междинните за България. Това са фирмите, които „ продават ” качество и висока добавена стойност на клиенти от целия свят и дърпат стандарта на живот и стопанската система напред, означават от БАСКОМ.

От асоциацията показват, че са подготвени за среща с министъра на финансите Асен Василев и министъра на вложенията и растежа Даниел Лорер.  
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР