Българската асоциация на пострадали при катастрофи провежда дни на отворени

...
Българската асоциация на пострадали при катастрофи провежда дни на отворени
Коментари Харесай

Експерт: Автомобилът трябва да се отнема на пияни и дрогирани

Българската асоциация на потърпевши при произшествия организира дни на отворени порти, с цел да осведоми потърпевшите при пътни произшествия и близки на починалите за правата, които имат. 

Председателят на асоциацията Владимир Тодоров разяснява пред БНР, че хората не са наясно с правата си, а " на никое място не се учи какво се случва след злополуката “. Той предизвести, че измамници дават на още упоените хора в болница разнообразни документи за автограф.

" Иначе проблемите са свързани с информация във връзка с здравно обслужване, на Спешна помощ - какво покрива незабавната помощ, кой има право, какво би трябвало да се доплаща в допълнение. Много постоянно би трябвало да се купуват импланти, остеосинтези - дали ги покрива Здравна каса. След това минаваме към други проблеми, които  свързани с досъдебно произвеждане, кой проверява. След това – правосъдна фаза - за какво се бавят делата. След това минаваме съществени проблем със застрахователните компании ".

Най-големият проблем, съгласно множеството хора, е огромното закъснение при експертизите в досъдебните производства. Най-отчетлив е той в Благоевград, Дупница, Кюстендил:

" Има двамата правосъдни лекари на цялата област и едно здравно удостоверение може да се забави до 12 месеца ".

Повечето случаи на ПТП с пешеходец са закононарушения по несъобразителност и, в случай че няма смъртен случай или приложимост на опиати и алкохол, виновният по хипотеза не се задържа, акцентира Тодоров в предаването " Преди всички “ по " Хоризонт “.

Въпреки оповестените акции, доста хора карат след приложимост на алкохол и опиати. Например в случая на столичния бул. " Черни връх “ полицията е свършила каквото е трябвало – наложила е санкции за 8000 лв., отнети са  контролни точки, свалени са регистрационните номера, само че Семерджиев е продължавал да кара.

" Тук поражда въпросът за какво нямаме глоба, която да разрешава, при рецидив, на пияни и дрогирани да се лишава автомобила – нещо, което го има в други страни. В 95% - 98% от случаите, в случай че на някой му вземат автомобила завинаги… въпреки всичко в България автомобилът към момента е скъпа движимост ".

Тодоров показа и опит от Норвегия -  в почивните дни медиите излъчват клипове, които приканват празнуващите да употребяват drink and drive услуга или такси, а полицията целеустремено ревизира пред питейните заведения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР