Българската асоциация на морските капитани (БАМК) изразява своята загриженост за

...
Българската асоциация на морските капитани (БАМК) изразява своята загриженост за
Коментари Харесай

Българската асоциация на морските капитани с декларация и петиция за моряците от „Galaxy Leader”

Българската асоциация на морските капитани (БАМК) показва своята угриженост за ориста на двамата български моряци на пленения в Червено море транспортен съд “Galaxy Leader “.

Това се показва в декларация на Асоциацията, подписана от ръководителя ѝ к.д.п. доктор Иван Цонев.

От БАМК са стартирали и петиция, отвлечени от хутите в Йемен ".

Ето цялостния текст на декларацията:

Вземайки поради обстоятелството, че българските капитани от мк “Galaxy Leader “ са към момента в плен на йеменските хути, както и усложняващата се конюнктура в Арабско и Червено море, ние като представители на Българската асоциация на морските капитани (БАМК) показваме своята угриженост за ориста на двамата ни сътрудници, както и за паниките на техните близки.

Българската асоциация на морските капитани като част от Конфедерацията на европейските асоциации на морските капитани (CESMA) е подготвена да спомага за удобното разрешаване на случая.

Част от отговорностите на държавните институции е да обезпечават за всеки собствен жител конституционните му права на труд, на персонална независимост и цялост, на свободата и тайната на кореспонденцията му, на свободно напредване, избор на местопребиваване и това да напуща рамките на страната си за полагане на кротичък труд, както и правото му на СВОБОДНО ЗАВРЪЩАНЕ в рамките ѝ.

В тази връзка настояваме да получим настояща достоверна информация за дейните дейности, осъществени досега от Българското държавно управление, Президентството и всички виновни държавни органи за освобождението на българските сътрудници капитани. Горното е належащо, с цел да се обезвреждат слуховете и изопачената информация, които се популяризират прогресивно посредством средствата за всеобща информация и тревожат освен морската общност, само че и най-близките на пленените капитани от „ Galaxy Leader ”.

В поради на обстоятелството, че този случай е международно-правен казус, без аналог в международната морска история и се явява нова политическа форма на „ Морско пиратство “ отвън формата на тълкуванията на чл.101 от Конвенцията на Организация на обединените нации по морско право, ние си даваме сметка за сложността на механизма за разрешаването му и това, че класификацията му е морска експанзия с националистичен формат и е тип застрашаване живота на мирни жители на територията на транспортен съд в намерено море.

Ние заявяваме, че при нужда предоставената ни информация ще остане конфиденциална.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР