Българската армия стартира операция по опазване на държавните граници. Военнослужещите

...
Българската армия стартира операция по опазване на държавните граници. Военнослужещите
Коментари Харесай

Българската армия стартира операция по опазване  на държавни...

Българската войска започва интервенция по запазване на държавните граници. Военнослужещите от 61-а Стрямска и 2-а Тунджанска механизирана бригада организират взаимни патрули със чиновници на Главна дирекция „ Гранична полиция “. Там към този момент са ситуирани над 350 военнослужещи с повече от 40 единици техника от състава на Сухопътните войски, с цел да окажат подпомагане на органите на Министерство на вътрешните работи за защита на българо-гръцката и българо-турската държавна граница. Това оповестиха от Министерството на защитата.

Операцията по границите е в осъществяване на задачата на въоръжените сили „ Принос към националната сигурност в спокойно време “ и започнаха от 20.00 ч. на 1 ноември 2021 година

На Сухопътните войски са предоставени и неотложните ремонтно-възстановителни действия на инженерното оборудване от възпрепятстващ вид по българо-турската граница и прилежащия път.

Ремонтно-възстановителните действия се правят по взаимен проект, направен от Главна дирекция „ Гранична полиция “ и Командването на Сухопътните войски.

В осъществяване на проекта от 29 октомври 20 военнослужещи от състава на 55-и инженерен полк със 7 профилирани машини започнаха работа по възобновяване на целостта на оборудването в региона на РДГП „ Елхово “.

Военнослужещите от Сухопътните войски извършват дилемите си по защита на държавната граница при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР