Българската академия на науките (БАН) представи първата водородна зарядна станция

...
Българската академия на науките (БАН) представи първата водородна зарядна станция
Коментари Харесай

Пробив в БАН: България има проект за водородна станция

Българската академия на науките (БАН) показа първата атомна зарядна станция в България, част от така наречен Полева лаборатория „ Интегрирани енергийни системи “ към Центъра за подготвеност „ Хитмобил “.

Въпросната лаборатория ще реализира проучвания в прединдустриален мащаб върху производството на сила от възобновими източници, нейното предпазване посредством разнообразни батерийни и водородни системи, както и отдаването ѝ за зарядни станции за електрически автомобили и за електропреносната мрежа.

Произведената в пробната полева лаборатория сила от ВЕИ ще се съхранява както в познатите технологии (оловни батерии, литиеви акумулатори и суперкондензатори), по този начин и в новаторски софтуерни решения като проточни акумулатори и инерциални системи с маховик, а също и под формата на зелен водород, получен посредством електролиза на вода.

По този метод Централен комитет „ Хитмобил “ слага началото на инфраструктурата за зареждане на водородни транспортни средства в България. Производството на водород се реализира с електролизьор с потенциал 8 кг на денонощие. Произведеният на място водород постъпва непосредствено във водородната зарядна станция, където се компресира до нужното налягане за реализиране на зареждането, написа " Нова телевизия ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР