Българската академия на науките /БАН/ е с най-голям брой публикации

...
Българската академия на науките /БАН/ е с най-голям брой публикации
Коментари Харесай

БАН е с най-голям брой научни публикации в базата данни Scopus

Българската академия на науките /БАН/ е с максимален брой изявления в базата данни Scopus, която е най-голямата база данни с резюмета и цитирания на рецензирана литература. Това оповестиха от Българска академия на науките.

Има и лист на петте български научни институции с максимален брой изявления в базата данни Scopus за интервала 2017-2019 година Заедно, тези институции съставляват 72,4 % от всички български изявления в базата данни Scopus.

На първо място с изявления от българските научни институции е Българската академия на науките, която е с 6273 изявления от 2017 до 2019 година На второ място е Софийският университет "Св. Климент Охридски ", който има 2584 научни изявления. След него е Техническият университет в София със 1807 изявления. На четвърто място е Медицинският университет в София, което е със 1295 научни изявления. На пето място е УМБАЛ "Александровска ", която има 512 изявления за посочения интервал.

Scopus е най-голямата база данни с резюмета и цитирания на рецензирана литература: научни списания, книги и сборници от конференции. Scopus дава обстоен обзор на резултатите от международните научни проучвания в региона на науката, технологиите, медицината, обществените науки и изкуствата, и филантропичните науки, като разполага с интелигентни принадлежности за следене, разбор и визуализация на научните проучвания.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР