Българската агенция за безопасност на храните, данъчни и Агенция Митници

...
Българската агенция за безопасност на храните, данъчни и Агенция Митници
Коментари Харесай

На фона на Шенген: Данъчни, митничари и БАБХ проверяват австрийски фирми у нас

Българската организация за сигурност на храните, данъчни и Агенция " Митници " са почнали огромни инспекции в обектите на Billa и OMV в цялата страна.

Акцията идва на фона на апели на българския бизнес за протест на австрийските компании (каквито са да вземем за пример Billa и OMV) поради позицията на Виена против пълноправното участие на нашата страна в Шенген.

В същото време, финансовият министър Асен Василев акцентира, че инспекциите нямат общо с външнополитическия сюжет и в действителност се обяснява дали огромен брой компании в страната не нарушават законовите разпореждания.
 Бойкот на австрийския бизнес поради
Бойкот на австрийския бизнес поради " Шенген ", има ли смисъл и до какво ще докара

Бизнесът у нас влезе в неприсъствен спор

Говори Национална агенция за приходите

Според " 24 часа " единствено в София БАБХ, Национална агенция за приходите и митниците ревизират 8 магазина на Billa и минимум една бензиностанция на OMV.

Акцията е на територията и на Пловдив, Варна, Бургас и Велико Търново.

Официален коментар от двете вериги няма.

" Проверките са регулярни и няма нищо извънредно или преднамерено в тях. Те не са ориентирани към съответни компании. В рамките на своите пълномощия Национална агенция за приходите прави контролни дейности за да откри съблюдава ли се данъчното и осигурителното законодателство и прелюдия нов режим за авансово обявление ", съобщи изпълнителният шеф на Национална агенция за приходите Румен Спецов, представен от пресцентъра на организацията.
 Ново условие на МФ може да блокира месопреработвателния отрасъл у нас
Ново условие на МФ може да блокира месопреработвателния отрасъл у нас

Земеделският министър предлага нова огромна касапница, с която да се понижи зависимостта на бранша от вносно месо

В формалното ѝ известие се показва, че задачата на акцията е да се откри съблюдава ли се данъчното и осигурителното законодателство, както и ползва ли се режимът на наложително авансово обявление на артикули с висок фискален риск. Такива са, да вземем за пример, месо, мляко, плодове, зеленчуци, олио, захар и горива.

От началото на годината превозвачите подават информация в Национална агенция за приходите за превозените артикули с висок фискален риск и " след изработен разбор на заявените данни, Национална агенция за приходите поетапно ревизира разнообразни търговски обекти - огромни хранителни вериги, бензиностанции и други на територията на цялата страна ".

Обяснението на властта

Проверки текат в 500-700 компании в страната сега, съобщи пред публицисти в Министерския съвет финансовият министър Асен Василев. Той беше безапелационен, че " напън не се оказва ".

На въпрос от публицисти реален ли е апелът на представители на българския бизнес да се бойкотират австрийски артикули, Василев отговори: " Това е въпрос към българските консуматори, а не към българското държавно управление. Бизнесът е свободен да насочва каквито желае апели към българските жители ".
 Газ против Шенген? Тировете чакат 24 часа на границата и това ще продължи
Газ против Шенген? Тировете чакат 24 часа на границата и това ще продължи

Австрия твърди, че казусът не е в България, а в Шенгенското пространство

" Това, което ние вършим, където в действителност има диференцирано държание по отношение на Австрия, са инспекциите на Агенция " Митници ". (...) Това е по искане на австрийската страна за засилени инспекции от и до Австрия ", съобщи Василев, представен от Българска телеграфна агенция.

В същото време, той акцентира, че нови рентгени ще се купуват единствено за външните граници на Европейски Съюз: " Инвестиция в спомагателна инсталация на вътрешноевропейските граници няма да вършим, тъй че там може да се чакат забавяния ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР