Българската агенция по безопасност на храните е извършила 2 200

...
Българската агенция по безопасност на храните е извършила 2 200
Коментари Харесай

За седмица: БАБХ извърши над 2 хил. проверки и състави 22 акта

Българската организация по сигурност на храните е направила 2 200 инспекции в обекти за произвеждане и търговия с храни през предходната седмица. 

От там осведомят, че по планов надзор в обекти за търговия на дребно и заведения за публично хранене са осъществени 1 633 инспекции, по сигнали и тъжби – 74 броя.

Осъществени са още 211 тематични инспекции, 203 броя по регистрации по Закона за храните и 79 – в кухненски блокове на детски ясли, детски градини и детски млечни кухни.

За установени нарушавания в хода на инспекциите са издадени 22 акта и 122 наставления, според Закона за храните. 

Възбранени и ориентирани за заличаване са 308 кг храни без етикети, без документи за генезис, унищожени са 235 кг храни. 

Сред установените несъответствия при осъществените инспекции са: предложение на храни с изминал период на валидност,без идентификационна маркировка,без документи за генезис,неправилно етикетиране;несъответствия на сграден фонд,материално-техническа база,технологично съоръжение и незадоволително хигиенично състояние;липса на показани справедливи доказателства за неутрализиране на СЖП и други. Проверките не престават.

Гражданите могат да подават сигнали към БАБХ на Горещия телефон 0700 122 99 или посредством онлайн платформата на формалната интернет страница на организацията. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР