Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) забрани продажбата на

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) забрани продажбата на
Коментари Харесай

БАБХ спира продажбата на млечна каша поради наднормено съдържание на олово

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) забрани продажбата на избрана партида млечна инстантна каша " Зърнин М ", откакто се откри съществуване на наднормено наличие на олово в нея.

Продуктът се отнася за партиден номер L 063-11.05.24 и има период на валидност до 11.05.2024 година Кашата е създадена от дружество за детски храни " Слънчо " АД.

Центърът за оценка на риска по хранителната верига (ЦОРХВ), въз основата на лабораторен разбор, изрази мнението, че млечната каша не е рискова за здравето на бебетата, само че при композиция с вода и други фактори може да усили риска за здравето им.

БАБХ взе решение да спре продажбата на този артикул и да го изтегли от пазара. Също по този начин, са били взети спомагателни проби от първични материали и подготвени артикули, за да се откри източника на замърсяване.

Потребителите, които са закупили млечната инстантна каша " Зърнин М " със характерният партиден номер и период на валидност, могат да върнат продукта в магазина, от който са го закупили.

БАБХ продължава инспекциите по отношение на този случай.
 БАБХ се захваща с търговците на сладолед
БАБХ се захваща с търговците на сладолед

Предстоят инспекции в цялата страна
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР