Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) в момента извършва

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) в момента извършва
Коментари Харесай

Вносът на агнешко и яйца е под извънредно засилен контрол от БАБХ

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) сега прави изключително засилен надзор на вноса на агнешко месо и яйца за Великденските празници. Това съобщи доктор Иван Шиков, изпълнителен шеф на организацията по време на присъединяване си във форума на „ Да! На българската храна “, проведен от в. Стандарт.

Проверката на вносните месо и яйца се прави освен на граничните пунктове, а и в лабораториите на БАБХ за спомагателна сигурност, че влизащата в България храна е безвредна и годна за консумация. Чак след осъществения лабораторен надзор, тя се пуска на пазара, изясни доктор Шиков.

Той сподели също, че изчерпателен и първокласен надзор минават и храните, които българските земеделци и животновъди създават. Няма да бъде позволено занижаване на контрола, без значение кой е производителят и по какъв метод тези храни са влезнали в страната, акцентира доктор Шиков.

Изпълнителният шеф подсети, че засилените взаимни инспекции на БАБХ с Национална агенция за приходите и КЗП не престават, като увери, че инспекциите на Агенцията са ежедневни. По думите му не се установяват съществени нарушавания от компетенциите на БАБХ, само че когато такива бъдат открити се реагира според националното и европейското законодателство.

Д-р Шиков заключи, че инспекторите на БАБХ съблюдават веруюто – безвредна и качествена храна, непременно, на трапезата на потребителите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР