Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще извърши извънредни

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще извърши извънредни
Коментари Харесай

БАБХ с извънредни проверки през декември заради предстоящите празници

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) ще извърши изключителни тематични инспекции в цялата страна във връзка идните празници Коледа и Нова година. Засилени инспекции ще се извършат и в зимните ни курорти, свързани с дейния туристически сезон през този интервал на годината.

Проверките включват обекти за произвеждане и търговия, хранилища за търговия на едро и дребно, пазари и тържища, хотелски комплекси и заведения за публично хранене, намиращи се на територията на всички области.

Предвиждат се изключителни инспекции на хотелските комплекси и заведенията за хранене преди и по време на Студентския празник, по време на които ще се следи за произхода на храната, вярното предпазване, съществуването на съпроводителни документи, периоди на валидност и метод на предложение.

Агенцията ще прави и инспекции в зимните ни курорти, които ще стартират от 10 декември и ще продължат до края на сезона.

По традиция по време на Коледните и Новогодишни празници контролните органи на БАБХ инспектират обекти за търговия и предложение на храна на територията на цялата страна.

Целта на обичайните тематични инспекции е да се обезпечи сигурност на предлаганите храни, да се подсигурява сигурността и здравето на потребителите при увеличеното търсене и предложение на артикули и хранителни артикули по време на празниците, както и да се предотврати всеки опит за злоупотреби от недобросъвестни производители и търговци, притежатели на заведения и хотелиери, с цел да могат потребителите умерено да посрещнат празничните дни.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР