Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) съобщи за 1736

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) съобщи за 1736
Коментари Харесай

БАБХ извърши 1736 проверки по Черноморието през лятото

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) заяви за 1736 осъществени инспекции във връзка летния туристически сезон по Черноморието. 72 от тях са по сигнали и тъжби на жители.

В интервала от 1 юни до 15 септември инспекторите са обхванали обекти за търговия на дребно с храни, преносими, краткотрайни и сезонни обекти, обекти с активност кетъринг и заведения за публично хранене на териториите на Варна, Бургас и Добрич.

Възбранени и ориентирани за заличаване са 135 кг храни от скотски генезис заради липса на етикети или с изминал период на валидност, както и 37 кг храни от неживотински генезис заради неспазване на указаните от производителя условия или с изминал период на валидност.

Издадени са 3 заповеди за прекъсване на цялата активност на обекти, също 29 акта и 151 наставления по отношение на неприятна хигиена,

обекти без регистрация по Закона за храните, неспазване на условията по отношение на етикетиране на храни, храни с изминал период на валидност, несъответствия по сграден фонд и други.

В момента БАБХ прави инспекции в учебните столове и бюфети по отношение на началото на образователната година. Те започнаха на 14 септември и ще продължат до 14 октомври.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР