Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е извършила общо

...
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) е извършила общо
Коментари Харесай

БАБХ отчита над 12 хил. проверки на храни в цялата страна през декември

Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) е направила общо 12 490 планови инспекции по формален надзор на обекти за произвеждане, търговия на едро и дребно с храни и заведения за публично хранене в цялата страна през декември 2022 година

Според систематизираните данни от Областните дирекции по сигурност на храните са формирани 81 акта, 401 наставления и краткотрайно са затворени 3 обекта на териториите на ОДБХ Бургас, Сливен и Пловдив.

Възбранени и ориентирани за заличаване са общо 1220 кг храни от скотски и неживотински генезис от предприятия, хранилища и обекти за търговия на едро и дребно, и заведения за публично хранене.

През декември, отвън плановия формален надзор, инспекторите от „ Контрол на храните “ направиха тематични изключителни инспекции по отношение на празниците Никулден, Коледа и Нова година, както и инспекции в зимните курорти по отношение на началото на туристическия сезон.

Други изключителни инспекции в последния месец на годината бяха осъществени на всички млекопреработвателни предприятия, произвеждащи саламурени сирена, обекти за дистрибуция (търговия) на едро и дребно на храни, в това число и заведения за публично хранене. Целта на тези инспекции беше определяне на сходството на предлаганите и създадени сирена с условията на Наредбата за характерните условия към млечните артикули. След 1744 инспекции инспекторите са съставили 17 акта за административни нарушавания, 26 наставления, 4 разпоредби за прекъсване от реализация на храни и връщане на доставчиците за премахване на несъответствията, както и 1 акт за предписание за заличаване на 216 кг краве сирене в млекопреработвателно дружество за противоречие по физикохимични индикатори.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР