Българската агенция по безопасност храните (БАБХ) не работи достатъчно добре

...
Българската агенция по безопасност храните (БАБХ) не работи достатъчно добре
Коментари Харесай

Порожанов недоволен от работата на БАБХ с животновъдите в Ямболско

" Българската организация по сигурност храните (БАБХ) не работи задоволително добре с хората в Ямболско. Трябваше да им се изясни на място каква е заболяването, да им се покаже заповедта”, сподели земеделският министър Румен Порожанов в студиото на bTV. Евтанизирането на дребни преживни животни поради заболяването чума докара до напрежение в Ямболско. Вчера в с. Шарково локалните хора не позволиха ветеринарите да умъртвят болните животни, а министърът беше изпратен по неотложност на място, с цел да беседва с тях. В момента единствено едно стадо в селото е живо.

" Това е рискова болест, която може да нанесе провали както африканската чума по свинете. Ако не я спрем, страната ни ще бъде оповестена за страна със заболяване, ще бъде възбранено продаването и износа на артикули от овцевъдния бранш. Човек при такава обстановка не може да не е притеснен”, безапелационен е Порожанов.

По думите му сега седем общини на територията на страната са под карантина. Пробите от първите огнища са позитивни и са доказани от самостоятелна лаборатория във Франция. " Районът е рисков. Върху частните лекари би трябвало да има доста засилен надзор, както и да засилим контрола върху пограничните общини”, разясни Порожанов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР