Българскаморскакамара(БМК) отбелязва 30 години от създаването си с богатапрограма във

...
Българскаморскакамара(БМК) отбелязва 30 години от създаването си с богатапрограма във
Коментари Харесай

Свободен вход в Аквариума за рождения ден на Морската камара

Българскаморскакамара(БМК) отбелязва 30 години от основаването си с богатапрограма във Варна. По този мотив от 11:30 до 16:00 ч. през днешния ден жителитеи гостите наморската столица ще имат опция да посетят гратис
Аквариума.

В 09:00 ч. членове на Управителния съвет на сдружението
ще проведат среща с управлението на Варненска морскагимназия “Св.Николай Чудотворец ” - най-голямото приблизително учебно заведение в страната, подготвящокадри заморската промишленост. Сдружението ще подари на образователното заведениепособия за осъществяване на образование поморските специалности нагимназията.

В 10:30 ч. в офиса на БМК ще се организира тържествено заседание наУправителния съвет, на което ще бъде основан финансов фонд заосигуряване на стипендии на ученици на междинните и висшитеморскиобразователни центрове у нас.Морскатакамараще обезпечава еднократенгодишен финансов тласък за възпитаници, студенти и курсанти, които показватвисоки резултати по време на своето образование. Ежегодно сдружението щепредоставя и еднократна научна стипендия за учени, която ще присъжда завърхови достижения вморската просвета.

От 12:30 ч. в Българскиморскиквалификационен център ще бъде открит “Ден на отворени порти ”. Целта е запознаване на възпитаници от малкитекласове с част от специалностите и опциите за реализация в бранша.Най-малките и техните близки ще имат опция гратис да посетятсимулаторите на центъра.

В 14:30 ч. във Военноморскиямузей ръководители на Морскатакамараще дарят архивни документи от първото съвещание и решението за регистрация на сдружението.

В 17:30 ч. БМКще подари на жителите и гостите наВарна прожекция във ФКЦ с вход свободен надокументалния филм “Наука заморето ”, повдигащ въпросите за опазването на Черно море. Автори на " Наука за морето " са учени от екипа на Института по океанология " Проф.Фритьоф Нансен " - Българска академия на науките, а в основната роля е Илияна Стоилова, сърфист иеко-активист.

Българска морска камара е основана през 1993 година със седалище в град Варна. Тя е непринудено нестопанско съдружие за подкрепяне, поощряване, посланичество и отбрана ползите на членовете си и спомага за развиване на националното и интернационално икономическо съдействие, и одобряване дух на честност в българския морски бизнес.

БМК работи за разширение на присъединяване на комерсиалните сдружения в интернационалното морско икономическо съдействие и за подкрепяне и развиване на морския бизнес в страната.Членството в БМК е непринудено.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР