Българска поговорка гласи, че Каквото си постелеш, на такова ще

...
Българска поговорка гласи, че Каквото си постелеш, на такова ще
Коментари Харесай

Руски комплекс в Армения изгаря електрониката на азербайджански дронове

Българска сентенция гласи, че „ Каквото си постелеш, на такова ще легнеш ”. Тя несъмнено има собствен арменски еквивалент, подобаващ за резултатите от въоръжения спор към Нагорни Карабах.
На арменците да вземем за пример им беше добре известно, че през този август при визитата в Армения на турския боен министър Хулуси Акар е подписано съглашение за доставка на огромна партида разузнавателно-ударни безпилотни „ Байрактар ”.
 Арменците разгромили щурмова група на азербайджанския спецназ „ Яшма ” (ВИДЕО) Арменците разгромили щурмова група на азербайджанския спецназ „ Яшма ” (ВИДЕО)
На 3 ноември т.г. в мрежата се появиха фрагменти по какъв начин арменската армия разгромила в Нагорни Карабах щурмово поделение на азербайджански...
Арменците навреме научили също, че в Баку дошъл турският военачалник Гексел Кахя, прочут експерт по интервенции със силите на безпилотната авиация. Именно той провел в Либия център за ръководство на турските безпилотни самолети, в забележителна степен съумял да спре настъплението на маршал Хафтар към Триполи.
Никой в Ереван обаче не си направил верните заключения и по тази причина резултатите от боевете са плачевни. Азербайджанците (а може би турците) също надценили опциите си. Те решили, че могат безнаказано да навестяват съветската 102-а военна база с 4-хиляден състав, дислоцирана в Ереван и в Гюмри. Там в действителност има какво да се види - зенитноракетен полк със ЗРК С-300.
На руснаците по никакъв начин не им допаднали непрекъснатите визити на досадните разследващите безпилотни „ Байрактар ”. Те не можели да стрелят в рамките на обитаемоте места, нито по време на военния спор да излязат на полеви позиции.
В един миг обаче БПЛА били посрещнати от ненадейно появил се комплекс за радиоелектронна битка (РЕБ) „ Красуха-4 ”, работещ на цялостна мощ., за по-малко от 2 денонощия са прехванати 9 безпилотника, чиято електроника е изгорена от предаваните електромагнитни импулси, и те паднали на земята без следи от поразяване по тялото и крилото.
 В Нагорни Карабах е унищожена единствено една арменска самоходна зенитна установка „ Шилка ” В Нагорни Карабах е унищожена единствено една арменска самоходна зенитна установка „ Шилка ”
По време на спора в Нагорни Карабах арменската Противовъздушна отбрана е безусловно унищожена, в това число (по данни на известния блог Oryx) 13 зенитни к...
 Автор: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР