Българска морска камара (БМК) проведе работна среща с народни представители

...
Българска морска камара (БМК) проведе работна среща с народни представители
Коментари Харесай

Във Варна депутати обещаха да работят за развитието на морската индустрия

Българска морска камара (БМК) организира работна среща с народни представители от 49-ото Народно заседание, оповестиха от сдружението за Moreto.net.

На отправената покана за разискване на проблемите пред морската промишленост се отзоваха народните представители Славена Точева (ГЕРБ), Андрей Рунчев (ГЕРБ, Бургас), Даниел Лорер (ПП-ДБ), Стела Николова (ПП-ДБ), Костадин Костадинов (Възраждане) и Коста Стоянов (Възраждане). Ангажимент за подпомагане по сложени въпроси изпрати документално и националният представител Борислав Гуцанов (БСП), който не участва персонално на работната среща.

Пред народните представители за следващ път бяха сложени проблемите, свързани с едностранното решение на Република Турция за увеличение на цените за прекосяване през Проливите, което има директен отрицателен резултат както над българските пристанища на Черно море, само че и в бранш „ Корабостроене и кораборемонт “.

Представители на морския бизнес, членове на БМК срещнаха депутатите и с сериозните за бранша проблеми, свързани с морското обучение и неналичието на готови фрагменти.

Разгледани бяха и въпроси за опциите за развиване на българските пристанища като мост сред Азия и Европа, в това число неизползвания капацитет на българските фериботни транспорти в Черно море.

Народните представители потвърдиха уговорката си към Българска морска камара от извършени предизборни срещи за дейна работа по основните въпроси за развиването на морската промишленост в страната.

Депутатите от МИР - Варна се ангажираха и със подпомагане за нужната рехабилитация и създаване на нова довеждаща инфраструктура за локални пристанищни терминали.

БМК стартира правене на разбор за приноса на морската промишленост в стопанската система на страната, който ще включва данни за финансовите загуби за бранша от нестабилната геополитическа конюнктура в басейна на Черно море.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР