Българска и сръбска двойка триумфираха на международния турнир по плажен

...
Българска и сръбска двойка триумфираха на международния турнир по плажен
Коментари Харесай

Български и сръбски триумф в третото издание на Sofia Beach Open

Българска и сръбска двойка победиха на интернационалния шампионат по плажен волейбол за мъже и дами Sofia Beach Open. Домакин на надпреварата през уикенда бе новият състезателен комплекс Sofia Beach в столицата. Модерното оборудване наоколо до Панчарево включва осем корта за плажен волейбол, басейн и хотел с 25 стаи. Организатор на шампионата бе Онур Кара със съдействието на Българската федерация по волейбол.

25 двойки при мъжете и 10 при дамите стартираха в битката за първо място. Освен сръбските посетители, които са под №60 в международната класация, при мъжете имаше представители на Италия и Чехия, които играха в дует с български сътрудници. При дамите двойките бяха напълно с родно присъединяване.

 STS 7597

Турнирът е с награден фонд от 2000 евро, като се явява трета подред подготовка за генералната конкуренция при започване на август, която носи същото име Sofia Beach Open и ще бъде с награден фонд 20 000 евро.

При дамите първенец стана екипът Ася Динова/Славина Колева (София), който се наложи на финала над Екатерина Александрова/Стефани Кьосева (Варна) с 2:0 гейма.

С бронзовите медалили приключиха Десислава Николова и Ирена Мишонова, които победиха Роберта Ди Романо-Бонкомпани и Емилета Рачева също с 2:0.

За най-полезна състезателка бе оповестена Ася Динова.

 STS 7757

При мъжете първенци станаха сръбският дует Класнич/Милич, който се оправи на финала с българската двойка Мирослав Градинаров/Милен Стоянов – 2:0. В разногласието за бронзовите медали Димитър Механджийски и Димитър Димитров надиграха след извънредно оспорван дуел Николай Колев и Димитър Калчев от Кърджалис 2:1 гейма.

Sofia Beach ще одобри четвъртия и петия квалификационен шампионат от общо 5-те надпревари, важащи за огромната конкуренция през август. Генералният шампионат Sofia Beach Open ще започва на 6 август и ще приключи на 9-и. Състезанието ще е под егидата на на интернационалната федерация FIVB като част от самодейността състезателен фест по плажен волейбол.

 STS 7762

След петте квалификационни шампионата ще бъде излъчена класация, въз основата на която ще бъдат избрани четири български двойки, които ще вземат участие в генералната конкуренция. Финалният шампионат ще бъде с съществена скица от 32 тима. При компликации към пандемията от ковид и непредвидени условия, възпрепятстващи пътуването на двойки от други страни, уредниците си резервират правото да предлагат още четири родни дуета, които са били на миналите квалификации за присъединяване в огромния край през август.

" Получават се страхотни шампионати до момента – разяснява Онур Кара за формалния уебсайт на БФВ. - На тази база има чудесни условия за развиването на плажния волейбол. Като цяло има доста огромен интерес към този спорт в България. Финалната конкуренция Sofia Beach Open ще бъде черешката на тортата за сезона. Наградният фонд ще е от 20 000 евро, а това не се среща постоянно в плажния волейбол. Още от в този момент имаме поръчки за присъединяване от двойки с ранкинг от FIVB. Имаме предпочитание да развиваме този спорт в България, като първата стъпка - създаване спортната база, към този момент е направена. Оттук нататък с партньорството на Българска федерация по волейбол може да създадем доста неща. "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР