Българска фондова борса получи одобрение от КФН за създаването на

...
Българска фондова борса получи одобрение от КФН за създаването на
Коментари Харесай

Малкият и среден бизнес вече ще може да набира капитал при по-облекчени условия през БФБ


Българска фондова борса получи утвърждение от КФН за основаването на нов Пазар за напредък на МСП, наименуван BEAM (Bulgarian Enterprise Accelerator Market). Така дребните и междинни компании към този момент ще могат да набират капитал при по-облекчени условия по отношение на обсега и периодичността на разкриваната от тях информация и въз основа на публикуването на омекотен по форма и наличие проспект. Също по този начин, ще е допустимо и набирането на капитал до 1 милион евро без проспект, оповестиха през днешния ден от борсата.

„ Приоритет през 2018 година за нас беше основаването на нужни условия за резистентен напредък на дребния и междинен бизнес. Той има основна роля за основаването на работни места и за икономическия разцвет, заради което трябваше да се уверим, че сме му дали всички благоприятни условия за развиване. “ сподели Иван Такев, изпълнителен шеф на Българска фондова борса.

Целта на Пазара за напредък на МСП е да се понижи административната тежест за дребните и междинните компании, които се стремят да се записват за търговия на фондова борса и да емитират скъпи бумаги. Този пазар се явява и междинно звено по пътя на една компания към контролирания пазар.
Инвеститорите в компании от Пазара за напредък на МСП разполагат с съответна отбрана обезпечена посредством използването на разпоредбите на Европейски Съюз и по-специално Регламента по отношение на пазарните злоупотреби, Регламента по отношение на проспектите или MiFID II.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР