Българска федерация волейбол (БФВ) и Комисията за детско-юношески волейбол (КДЮВ)

...
Българска федерация волейбол (БФВ) и Комисията за детско-юношески волейбол (КДЮВ)
Коментари Харесай

Италианец води волейболен семинар у нас

Българска федерация волейбол (БФВ) и Комисията за детско-юношески волейбол (КДЮВ) провеждат двудневен открит Треньорски семинар, който ще се организира в Стара Загора. Събитието е планувано за 8 и 9 юли, като то е част и от програмата на  " Турнира на гениите "  (5-9 юли).

Главен преподавател ще бъде италианеца Дарио Симони, който бе част от националния тим на България през 2014 година като асистент на Камило Плачи, по-късно става помощник на българския експерт Радостин Стойчев в Трентино Волей и във Верона. Носител е на Купата на CEV за 2008 година

Темите на лекциите му ще бъда две: " Методология на тренировката – конструкция и наличие " и  " Блокада – техника на осъществяване на детайла и най-често допусканите неточности ". Освен теоритичната част, е планувано и едно практическо занятие. Те ще се проведат в зала " Иван Вазов " в Стара Загора.

БФВ ще покрие разноските на един треньор от всеки клуб, подал поръчка и взел присъединяване в Държавните шампионати за подрастващи за сезон 2022/2023г. Крайният период за записване е до 25 юни 2023 година

Семинарът е отворен за всички искащи. При предпочитание за присъединяване на повече треньори от даден клуб, всеки може да посети семинара за лична сметка.

Дарио Симони стартира треньорската си кариера в тимове в провинция Бреша. През 1995 година тренира първодивизионния женски тим. През 1997 година се издига до Серия B1 като помощник-треньор в Роденго-Саяно (отбор, който през 1999 година е трансфериран в столицата на провинцията от Марчело Габана). Опитът му в Габека Палаволо Бреша завършва през 2002 година, след два сезона в Серия A2. През 2003 година той се причислява към екипа на Габека Волей на президента Габана, като по този метод прави своя дебют в Серия A1. На 30 ноември 2004 година, заради освобождението на Енцо Валдо, е нараснал в първи треньор и остана отпред на тима през целия сезон 2005-06. През 2008 година става заместител на Роберто Серниоти в М. Рома Волей, с който завоюва Купата на CEV, а през идната година се завръща в Габека, която в това време минава в Монца. През 2011 година стартира своя опит в Топ Волейб в Латина, с който доближава до край (но без да завоюва трофея) на европейско съревнование в две следващи години. От 21 януари 2014 година е първи треньор на Понтин, извикан да размени напускащия Роберто Сантили, а през лятото седи на пейката на националния тим на България. На 22 август същата година е притеглен от Трентино Волей като асистент на Радостин Стойчев, а към днешна дата двамата не престават да работят дружно и в италианския „ Верона ". Пристигането на Симони и у нас е и със съдействието на Стойчев.

Българската федерация по волейбол показва своята признателност към сътрудниците, подкрепящи целеустремено развиването на детско-юношеския волейбол и самодейностите за повишение квалификацията на треньорите по волейбол в България - Garitage park, фондация " За образец ", Amusnet и Euro Games Technology (EGT).
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР