Българска федерация Спорт за всички организира за 30-ти пореден път

...
Българска федерация Спорт за всички организира за 30-ти пореден път
Коментари Харесай

Велинград отново се присъединява към Световния ден на ходене...

Българска федерация „ Спорт за всички ” провежда за 30-ти следващ път Националната спортна демонстрация „ Световен ден на ходенето-2022 “ с финансовата поддръжка на Министерството на младежта и спорта и под патронажа на министъра на младежта и спорта Весела Лечева. Мероприятието е част от Държавния състезателен календар на федерацията за 2022 година, по „ Програма за развиване на спорта за всички “ на ММС и е в осъществяване на Националната стратегия за физическа интензивност и развиване на българското население „ БУЛФАР’2021 – 2024 ”, а в международен мащаб е част от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.
     Световният ден на ходенето ще се организира на 8 октомври в 15 български общини: Добрич, Варна, Велинград, Асеновград, Бургас, Плевен, Ловеч, Казанлък, Кюстендил, Враца, Габрово, Разград, Русе, Благоевград, София – Следствен отдел към окръжна прокуратура, р-н Панчарево, с. Лозен.
     Спортното събитие цели да се разпространяват систематичните занимания и изключително ходенето, като физическа интензивност и неговата роля за здравето, положителната форма, работоспособността и дълголетието на хората, без значение от тяхната възраст, пол, обществен и здравен статус.
     Община Велинград и тази година ще стане част от проявата. В събота от 10:00 часа с походи до близки местности още веднъж ще се включат възпитаници от велинградските образователни заведения.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР