Българска федерация по Волейбол (БФВ) продължава представянето на кандидатите за

...
Българска федерация по Волейбол (БФВ) продължава представянето на кандидатите за
Коментари Харесай

Петър Кънев: Искам да работя за бъдещето

Българска федерация по Волейбол (БФВ) продължава представянето на претендентите за нов Управителен съвет. Изборът ще бъде изработен по време на Общото заседание, планувано за 24 март. До всеки от 28-те претенденти бе изпратен набор от едни и същи въпроси. Всички отговори от претендентите са получени по е-поща. БФВ разгласява получените отговори без каквато и да публицистична интервенция (стилистична или граматична).

Какво Ви стимулира да се кандидатирате за член на Управителния съвет на БФ Волейбол?

През целия си живот съм бил обвързван с обичания спорт. Започнал съм като млад играч в юношеските гарнитури - в Ямбол, в спортната рота, в младежкия народен тим... Това способства за трайния ми интерес към обичания спорт. След интервала ми на началник в ЦСКА следват дълги години с моето ефективно присъединяване в спортния живот на Българската федерация по волейбол, продължаващо и до през днешния ден.

Член съм на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол с разнообразни президенти - от 1995 до 2016 година с Валентин Заяков, Димитър Златанов и Данчо Лазаров, както и с Любомир Ганев от 2020 година Дълги години съм и вицепрезидент на Българската федерация по волейбол, каквато позиция заемам и досега.

Едновременно с това имах интензивно присъединяване и в публичния живот на България - и като консултант на президента Георги Първанов, и като дълготраен народен представител, и като ръководител на Комисията по икономическа политика на България - и постоянно съм се старал да подкрепям волейбола по всевъзможен вероятен метод. В бизнес активността ми като притежател на полиграфическа група „ Демакс “ също способствам за сполучливото развиване на Българската федерация по волейбол - главен спонсор съм на елитната женска лига у нас, която носи името „ Демакс “. 

Мотивиран съм да продължа да оказвам помощ с всички сили на обичания спорт.

Ако би трябвало да дадете отговор на въпрос на делегатите, на хората от клубовете – за какво е в интерес на волейбола да изберат Вас за член на Управителния съвет, какъв би бил той?

Ще бъда потребен, както и до момента, с работата си като член на Управителния съвет и вицепрезидент. Надявам се изложеното нагоре да даде съображение да бъда определен за член на Управителния съвет на Българската федерация по волейбол, където ще мога да подкрепям действително и по-нататъшното развиване на волейбола в България.

Кои са най-силните Ви качества?

Упоритост, труд, баланс в връзките.

Ще съумеете ли да отделяте задоволително време по отношение на другите Ви значими задължения, с цел да се осъществя сполучливо планът за доста по-активен и по-оперативен Управителен съвет, в който всеки член да бъде предан изцяло и да способства оптимално с експертиза, контакти или благоприятни условия за развиването на българския волейбол?

Това към този момент съм го потвърдил през миналите над 30 години в помощ на Българската федерация по волейбол. С каквито и значими публични и бизнес действия да съм се занимавал, сърцето ми постоянно е било отворено за обичания спорт. А когато правиш нещо със сърце и имаш задоволително потенциал да менажираш времето и уговорките си, въобще не стои подобен въпрос дали ще успееш да отделяш задоволително време. Вече би трябвало да сте разбрали, че волейболът е моята огромна спортна обич. А за същинската обич постоянно има време. Тя би трябвало да е приоритет, би трябвало да се отнасяш към нея с отговорност, само че да работиш за нея не е тъкмо работа, това е привилегия и наслаждение. Така се усещам аз, когато имам опция да оказвам помощ на обичания спорт.

Каква е Вашата персонална задача във волейбола?

Стабилна федерация – финансово, управленчески, институционално, авторитетно.

Както знаете, настрана съм приел и развиването на женския волейбол като спомагателна своя идея. Кауза е и вложението в подрастващите. Но генерално задачата ми е да изградим такава постоянна управническа конструкция, посредством която ежедневно да вършим своята персонална и обща инвестиция в бъдещето - сполучливото бъдеще на българския волейбол.

Кое е най-важното нещо, което и сега вършиме в името на волейбола?

Работа за положителното име и престиж на Българската федерация по волейбол. Работа за цялостния положителен имидж на най-успешния екипен спорт в България. Работа волейболът да се трансформира не просто в персонална, а в социална идея, в чието бъдеще си коства да инвестираш.

Коя тематика би била предпочитана за вас като член на Управителния съвет?

Добрият климат и взаимоотношения вътре в Управителния съвет.

Какво е първото нещо, което бихте създали като член на Управителния съвет?

План за работа с младите гарнитури.

България е раждала, ражда и ще продължава да ражда волейболни гении. Добрата работа в това направление през последните години няма по какъв начин да не бъде отличена. Наша предпочитана задача е допустимо най-бързо да изготвим настояща на времето стратегия, по която да се работи с младите, а генералната тактика да се извършва от допустимо най-квалифицирани експерти, за което също би трябвало навреме да се положат старания.

Какво очаквате да постигнете в кратковременен проект - една година, и надлежно - в дълготраен?

Добра реализация на едно положително потомство млади играчи. Това би трябвало да реализираме и в кратковременен проект, само че и да го превърнем в наша задача за реализация в дълготраен. Какво сме постигнали досега е част от историята, а най-важно е какво ще създадем за бъдещето. Вярвам, че в актуалното положително младо потомство е закодиран бъдещият триумф на българския волейбол на високо равнище. Наша отговорност е да подсигуряваме допустимо най-хубавата среда, в която да пораства положителното бъдеще на обичания ни спорт. Със сигурност ние би трябвало да създадем всичко, което зависи от нас, да помогнем това да се случи.

Следейки работата на БФ Волейбол, какво Ви харесва и какво мислите, че би трябвало да се усъвършенства?

Не допуснахме, за разлика от други федерации, да стартират кавги и разцепления. Наш дълг е да продължаваме традицията на най-успешния екипен спорт в България. За задачата задачата за постоянна федерация би трябвало да бъде обща.

Кои аспекти на българския волейбол най-спешно би трябвало да се трансформират в позитивна посока?

Работата с треньорите.Те са хората, които директно построяват бъдещето. Треньорите в спорта са като учителите в живота. Както е значимо какви ще са основите, които ще получиш още от началните стъпки на образование, по този начин е значимо и какви познания ще получаваш във всекидневното учебно заведение, в което живееш. Важно е знанията да са верни, съответни и в точния миг. Затова би трябвало да влагаме и в учителите на учителите. Трябва да се работи в посока повишение на квалификацията на волейболните треньори и създаване на стимулирани експерти с нужните характерни знания, както за подготвителна активност от най-ранна възраст, по този начин и за най-високото равнище в представителните тимове.

Доколко модерният взор и потреблението на технологиите за развиване са значими за Вас в комбиниране с нужния управнически опит?

Технологиите са значими – те трансформираха към положително нашия спорт. Няма по какъв начин да се развиваме съответно на времето, в случай че не поддържаме личните си старания със силата на модерните технологии.

Снимки: Startphoto
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР