“Българска федерация по шахмат 2022 обяви, че прие нови три

...
“Българска федерация по шахмат 2022 обяви, че прие нови три
Коментари Харесай

Бройката на шахматните клубовете в БФШ 2022 нараства

“Българска федерация по шахмат 2022 ” разгласи, че одобри нови три клуба, които стават част от федерацията - Шахматен клуб „ Крумовград “, Шахматен клуб „ Спартак “ и Спортен клуб по шахмат „ Великова “.
Прочетете още
По този метод броят на клубовете, членуващи в лицензираната федерация, доближи 68. Очаква се картотекираните състезатели още през първия месец на годината да надмине доста миналогодишните 1120. Всичко това е плод на дейна работа както по цялостното обединяване на шахматната общественост у вас, по този начин и е обвързвано с действия по постигане на шахмата до оптимален брой шахматисти, които да имат право да вземат участие в спортния живот у нас. Пречките, създавани от група лица, няма да спрат естествения развой на възобновление на шахмата. Очаква се в рамките още на календарната 2024 година клубовете – постоянни членове на БФШ 2022, да доближат 80, а картотекираните състезатели – над 2000. Това е и оценка за свършеното от федерацията през миналата година в осъществяване на Държавния състезателен календар. Задачите, които си слагаме за 2024, са още по-амбициозни!

Българска федерация по шахмат 2022 ” припомня, че е единствената, която има както право, по този начин и обвързване въз основа на притежавания лиценз да провежда надпреварите от Държавния състезателен календар, да кандидатства по планове на Министерството на младежта и спорта, да образува и приготвя националните тимове на страната, да заверява планове, протоколи и резултати на клубовете, нужни пред институциите в страната.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР