Българска федерация по плувни спортове ще настоява за увеличение на

...
Българска федерация по плувни спортове ще настоява за увеличение на
Коментари Харесай

Плуването поиска по-голям бюджет за 2023 година, кандидатстваме за олимпийска квалификация

Българска федерация по плувни спортове ще упорства за нарастване на бюджета за идната предолимпийска година, съобщи генералният секретар на федерацията Димитър Бобев на конференция.

" Ще желаяме по-голям бюджет, имаме съображение за това, уповавам се да го получим ", сподели още Бобев.

Той дефинира като исторически пробив представянето на българските плувци на Световното състезание по плуване в 25-метров басейн в Мелбърн.

" Показахме, че имаме тим, а освен самостоятелни състезатели. Пробивът е исторически с 10 върха, край и полуфинал, само че постоянно може и по-добре. Целта е да спечелим 6-7 квоти за Олимпиадата в Париж. Надяваме се и на щафетите, като право на присъединяване на Олимпиадата ще добият първите 16 от дисциплинираност на Световното състезание в Катар следващата година ", сподели Бобев.

Генсекът се надява на благополучна развръзка по случая с Антъни Иванов, който бе с краткотрайно спрени спортни права поради три неявявания на извънсъстезателни допинг инспекции в границите на една година.

" Все още не е завършил казусът с Антъни Иванов, крайното решение беше отсрочено. Надявам се всичко да приключи наред и той да се приготвя умерено за Игрите в Париж ", сподели Бобев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР