Българска федерация по ориентиране представи днес новия европейски проект за

...
Българска федерация по ориентиране представи днес новия европейски проект за
Коментари Харесай

България и още четири държави интегрират ориентирането в образованието

Българска федерация по насочване показа през днешния ден новия европейски план за консолидиране на този спорт в учебните стратегии. Презентацията в Министеството на младежта и спорта бе открита от проф. Атанас Георгиев - дълготраен президент на централата в наличието на доста от хората, които развиват ориентирането у нас. Даниела Тошева описа в елементи за идните интензивности и отговори на многото въпроси.

Целта на самодейността е да обезпечи двойна кариера за елитните ориентировачи, както и да промотира спорта измежду учениците. Проект " Компас " по стратегия ЕРАЗЪМ+ Спорт на Европейската комисия е с координатор Българска федерация по насочване и обгръща 10 учебни заведения от пет европейски страни: Австрия, Северна Македония, Румъния, Естония и България. Предвижда се основаването на изобретателен учебен модел посредством създаването на управление за извънкласна образователна стратегия навън, която да се употребява като продължение на часовете по физическо образование, биология и география посредством спорта насочване.

Наред с просветителния, обществения и здравен резултат, планът образува в младежите почит към природата, привички за запазване на околната среда и нужда от спорт и физическа интензивност. Екипът ще предложения като доброволци възпитаници след 8-и клас за опита, посредством който ще бъдат подготвени 120 елитни спортисти, треньори и учители от 30 европейски страни.

Програма " Компас " ще им даде нови софтуерни умения и познания посредством следните четири модула:- Внедряване на смарт технологии в подготвителните курсове- Получаване на познания за началник на образователна активност на открито- Използване на нови цифрови технологии в ориентирането- Разработване на БиоНавигатор като неповторимо мобилно приложение

В над 60-годишната си история, българското насочване и скиориентиране е записало забележителни триумфи, измежду които международните и европейски трофеи на Станимир Беломъжев и Пепа Милушева, редица медали и призови класирания от универсиади, шампионати на планетата и на Стария континент. Сред водещите ни състезатели през днешния ден са топатлетите Антония Григорова и Кирил Николов-Дизела с шестите си места от международни шампионати.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР