Българска фармацевтична компания съобщи, че от този месец започват производството

...
Българска фармацевтична компания съобщи, че от този месец започват производството
Коментари Харесай

България ще произвежда хлорохин

Българска фармацевтична компания заяви, че от този месец стартират производството на MoriVir с дейна съставна част хидроксихлорохин.

„ Започнахме да произвеждаме както MoriVir, което е хидроксихлорохин, по този начин и GraVir, което е хлорохин. Ще пуснем и двете медикаменти на пазара “, заяви биотехнологът проф. Тони Веков пред Нова телевизия.

„ Това са същите медикаменти, които се създават във Франция и в Германия. Оттам обаче ни отхвърлиха тяхното лицензно произвеждане на техните артикули в България. Научно-изследователски екип на копанията работи непрекъснато и сътвори лично досие. Лекарството към този момент е готово “, сподели още той.

„ Цяло премеждие е човек да открие субстанциите в днешно време. Ние имаме поръчки за идващите 6 месеца от 3 разнообразни страни – Тайван, Индия и Китай. За последните три седмици цената и на двете вещества се усили с към 60 пъти “, уточни Веков.

По думите му макар нарастването на цените на субстанциите, цената на лекарството ще бъде съизмерима с цената на едно тестване за ковид.

„ Очаква се към този момент тя да бъде към 100 лв., колкото е за един PCR тест. До 10 дни компанията ще създаде към 5000 опаковки MoriVir, а след още една седмица – минимум 20 000 опаковки GraVir.

„ Българският пазар ще бъде безусловно удовлетворен и всеки, диагностициран с COVID-19 ще има опция да се лекува “, безапелационен бе биотехнологът./faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР