Българска асоциация на морските капитани (БАМК) пусна петиция за освобождаване

...
Българска асоциация на морските капитани (БАМК) пусна петиция за освобождаване
Коментари Харесай

Петиция за освобождаване на екипажа на отвлечения кораб в Йемен

Българска асоциация на морските капитани (БАМК) пусна петиция за освобождение на екипажа на отвлечения транспортен съд в Йемен, на който има и двама българи.

В петицията се споделя:

" Свобода за капитана и екипажа на " Galaxy Leader ", отвлечени от хутите в Йемен "

Вече повече от два месеца изминаха откогато на 18-ти Ноември 2023 година беше похитен корабът “Галакси Лидер ” в Червено море. Българският капитан и екипажа му бяха атакувани по въздух посредством хеликоптер, необикновена процедура при похищение на кораби от пирати. Нападението беше осъществено от пара -военната опганизация на хутите от Йемен. Условията за тяхното избавление са чисто политически - прекъсване на войната в Газа.

Имат ли виновност за тази война капитанът и корабният екипаж? Адекватни ли са дейностите на българските управляващи, на по този начин наречената “тиха дипломация ”. Близките на отвлечените моряци ицялата ни морска общносттърсят отговорите на тези въпроси.

Подкрепете актуалната петиция, с цел да се раздвижат виновните български и европейски институции, да положат по огромни старания за освобождението на нашите моряци и екипажа на кораба, с цел да осведомят навреме обществеността! “
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР