Българска аграрна камара изпрати отворено писмо до премиера Николай Денков,

...
Българска аграрна камара изпрати отворено писмо до премиера Николай Денков,
Коментари Харесай

Земеделците плашат с протести, ако не бъде подпомогнат сектора

Българска земеделска камара изпрати отворено писмо до премиера Николай Денков, до финансовия министър Асен Василев и до министъра на земеделието Кирил Вътев с гледище да подхващат незабавни дейности за избавяне на бранш " Селско стопанство ". 
Земеделците слагат съответни претенции и заплашват, че в случай че те не бъдат изпълнени, ще провеждат национални митинги.
От камарата упорстват  да остане в действие възбраната за импорт на слънчоглед от Украйна, да се изплатят на земеделците до 30 септември на 213 млн. лв. отплата поради войната в Украйна и неотложно погашение на 20 млн. лв. за компенсиране на фермерите с изцяло пропаднали от бедствия площи.
Земеделците упорстват още за обезпечаване на пари за пренотифициране на съществуващи и за нови държавни помощи и установяване на съответни периоди, в които те да бъдат  изплатени; както и облекчение на изискванията за доказване на създадената продукция по интервенциите за обвързано с производството подкрепяне.
Фермерите чакат и законодателни начинания, свързани с напояването и поземлените връзки и желаят нов модел на връзка с администрацията на агроведомството, защото до момента провежданите консултативни препоръки съгласно тях  са официални и не водят до резултат.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР