Българо-швейцарското дружество ДЗЗД АФ-ЕМГ Консулт е избрано да извърши предпроектното

...
Българо-швейцарското дружество ДЗЗД АФ-ЕМГ Консулт е избрано да извърши предпроектното
Коментари Харесай

Българо-швейцарското дружество ДЗЗД АФ-ЕМГ Консулт е избрано за предпроектното проучване на Газов хъб Балкан


Българо-швейцарското сдружение ДЗЗД " АФ-ЕМГ Консулт " е определено да извърши предпроектното изследване за построяването на газов хъб край Варна, оповестява mediapool.bg. Проучването би трябвало да отговори какъв брой ще коства сходен план, по какъв начин може да се финансира, ще бъде ли доходоносен, от кое място ще се зарежда с газ и каква би трябвало да е правната му регулация. Припомня се че фирмите, подали предложения за присъединяване са 9, като 4 са отстранени поради непокриване на условията и други нередности.

Според оповестените от „ Булгартрансгаз “ критерии припомняме, че се изискваше участникът да е осъществил най-малък общ оборот за последните 3 (три) завършили финансови години в размер на 7 000 000 (седем милиона) лева, като приложи документи за доказване на икономическо и финансово положение.

При подаване на оферта участниците заявяват сходството с критерия за асортимент, посредством изтъкване на минималния общ оборот за последните 3 (три) завършили финансови години.

Съответствието с поставения аршин за асортимент се потвърждава посредством показване на Годишни финансови доклади или техни съставни елементи и информация за общия оборот. Има и условие за механически и професионални благоприятни условия, където като критерии за асортимент се показва, че претендентът би трябвало да е извършил действия с предмет и размер, идентични или сходни с тези на поръчката, най-вече за последните 3 (три) години от датата на подаване на офертата, да разполага с личен състав и/или с управителен състав с избрана професионална подготвеност за осъществяването на поръчката, да е изпълнявал сходна активност.

Под такава, следва да се схваща осъществяване на предпроектно изследване и/или разработване на капиталов план за създаване на линеен обект- нов или замяна на действителен газопровод с дължина не по-малка от 30 км и съответни други механически условия, съгласно обявлението.

Решението за разкриване на процедурата е от 29 септември тази година, а крайният период за подаване на предложения бе 1 ноември 2017 година

Така от позволените петима най-висока оценка на техническото и ценово оферти е получила ДЗЗД " АФ-ЕМГ Консулт ", сочи решение на държавния газов оператор " Булгартрансгаз ", който е възложител на поръчката.

Дружеството е основано особено за поръчката дни преди крайния период за подаване на офертите. Негови притежатели са българската консултантска компания " ЕМГ Консулт " ЕООД, която е на Михаил Генов, и швейцарската " Акционерна фирма Консулт " ООД, представлявана у нас от Никола Битрак, прецизира изданието.

ДЗЗД " АФ-ЕМГ Консулт " е класирано преди всичко с препоръчана цена от 2 327 437.70 лева без Данък добавена стойност, което е под прогнозната за 1.8 млн. евро без Данък добавена стойност, оповестена в процедурата. Две от отпадналите предложения са скъпи, а две са по-евтини.

Консорциумът ще се употребява от опита на швейцарското сдружение, което е правило предпроектно изследване за 100-километров дълбоководен газопровод в Нигерия, както и изследване за интерконектор Гърция – Македония и Топлоелектрическа централа " Бенин сити ".

Спечелилият претендент ще има 170 дни, с цел да създаде предпроектното изследване, което би трябвало да даде живот на държавната идея за построяването на газоразпределителния център край Варна, който да се зарежда със суровина от разнообразни източници и да прави газова търговия.

Решението за класацията може да се апелира в Комисията за защита на конкуренцията от останалите претенденти.

На второ място е била класирана офертата на консорциум сред италианската " Трактебел Инженеринг " ООД, " Прайсуотърхаускупърс България " ЕООД и " България Инженеринг " ЕАД, който също е особено основан за задачата. Неговото ценово предложение е било за 1 901 067 лева без Данък добавена стойност. Представеният опит е обвързван с сходни изследвания за свързващ газопровод Малта – Сицилия, за модернизиране на компресорна станция и ПГХ Серняно, Италия, както и за моделиране на моделиране на газопреносна мрежа високо налягане на турската държавна компания " Боташ ".
Трето е останало ДЗЗД " Химкомплект Балкан " – обединяване сред софийските " Химкомплект-Инженеринг " и " Инфрапроект Консулт " ЕООД с цена от 2 112 300 лева без Данък добавена стойност.

Предпоследно в класацията е обединяването " Газов Хъб Балкан ", което също е основано особено за поръчката. В него влизат " Химремонтстрой " АД, НПВО " НГС-Оргпроектикономика ", " Еф Си Джи Поввик " ЕАД и " Си Ем Ес Камерън Маккена Набаро Олсуанг ЛЛП- клон България/Дънкан Уестън ". Представеният от консорциума опит е обвързван с съветски газови планове – магистралния газопровод " Ухта - Торожок 2 " и компресорната станция за изчистен компресиран природен газ " Ново-уренгойский ". Неговата цена и втората най-висока - 2 540 623 лева безз Данък добавена стойност.
Последна в класацията е и най-скъпата оферта от 1.399 млн. евро без Данък добавена стойност, подадена от немското сдружение " ПСЕ Инженеринг " ООД, което е работило по разбори за Торенското газово оборудване и тръбопроводи.

Още при отварянето на офертите поради нередности е бил отхвърлен участникът ДЗЗД " Газтек-МГУ ". " Газтек " е печелило редица други планове на " Булгартрансгаз ", само че този път даже не е позволено до разглеждане на офертата.

Другите отстранени са " Юройл Индъстриъл енд Трейд Ко. Лимитид ", което е работило по провалилия се съветски план за градежа на газопровода " Южен поток " – за тръбата на територията на Унгария, обединяването сред " Роланд Бергер " и " Унипер Технолоджис ", както и ДЗЗД " Риск-ИСС ", образувано сред известния в нуклеарната енергетика подизпълнител " Риск Инженеринг " и испанската " Инспесион и Контрол де Калидат Ингениерос ".
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР