Българо-египетски бизнес форум се проведе днес в морската столица по

...
Българо-египетски бизнес форум се проведе днес в морската столица по
Коментари Харесай

Българо-египетски бизнес форум се проведе във Варна

Българо-египетски бизнес конгрес се организира през днешния ден в морската столица по самодейност на посланика на Арабска република Египет - Н. Пр. Халид Емара и на кмета на Варна Иван Портних. Събитието бе проведено от Община Варна, с поддръжката на Федерацията на египетските търговски камари, Съюза на арабските камари, Варненската търговско-индустриална камара, Стопанска камара - Варна, Съюза на хотелиерите на Златни пясъци и Варненската туристическа камара.

Във форума взеха присъединяване представители на над 30 компании от секторите туризъм, химическата и фармацевтична индустрия, мебелното произвеждане, текстил, износ на плодове и зеленчуци, културна промишленост, оповестиха от пресцентъра на Община Варна.

Срещата бе открита от кмета Иван Портних.

" Египет е първата арабска страна, с която България открива дипломатически връзки още през 1926 година Оттогава двете страни работят в дух на другарство и партньорство. Убеден съм, че днешната среща във Варна ще надгради тези обичаи ", съобщи той.

Кметът напомни, че бизнес форумът бе проведен единствено месец след първа публична аудиенция на Н. Пр. Халид Емара във Варна. Иван Портних благодари на посолството за положителното съдействие и на представителите на браншовите камари от Варна за дейното партньорство.

" Вярвам, че във времена на стопански провокации, тези контакти са отлична опция за нови партньорства и пазари. Готови сме да насърчаваме развиване на двустранното съдействие и в други сфери на публичния живот - обучение, умни градове, високи технологии ", съобщи още Иван Портних.

Приветствие към участниците насочи Н. Пр. Халид Емара, който съобщи, че Египет е врата за бизнеса към Африка, а България - за Европа, което може да бъде добра основа за потребни контакти. С поздравления се включиха и Иван Табаков, ръководител на Варненската търговско-индустриална камара, Силвия Щумпф - представител на Стопанска камара - Варна, Ахмед Наср - представител на платформата за бизнес организации Emea Zone, а посредством видеовръзка от Египет се включи Халед Ханафи, общоприет секретар на Съюза на арабските камари.

По време на срещите гостите демонстрираха интерес към варненски компании, чиято активност е обвързвана с произвеждане на пробиотични препарати, на текстил и мебели, към хотелиерството и туристическата промишленост и други.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР