„Българо-американска кредитна банка” АД и „Инвестбанк” АД са подали обвързващи

...
„Българо-американска кредитна банка” АД и „Инвестбанк” АД са подали обвързващи
Коментари Харесай

БАКБ и „Инвестбанк” с интерес към по-малката банка на Цветан Василев

„ Българо-американска кредитна банка” АД и „ Инвестбанк” АД са подали обвързващи предложения за покупка на 100% от капитала на Търговска банка „ Виктория”, съобщи Българска телеграфна агенция, като цитира известие на синдиците на Корпоративна комерсиална банка.

ТБ „ Виктория” съвсем не е работила под това име. КТБ купи българското поделение на „ Креди Агрикол” и го ребрандира, само че безусловно по същото време главната банка на Цветан Василев изпадна в несъстоятелност. Според него това стана под давлението на прокуратурата и избрани политически и бизнес кръгове, а съгласно прокуратурата и гореспоменатите политически и бизнес кръгове Корпоративна банка е функционирала като персонална касичка за притежателя си и се е сгромолясала под личната си тежест.

Така „ Виктория” се оказа на тезгяха. Кредитният й портфейл беше разпродаден още в края на 2014 година и началото на 2015 година и в този момент най-ценното, което има, е лицензът.

В момента е в ход втора процедура по продажбата й, която стартира в края на юни. Интерес обявиха БАКБ, „ Инвестбанк”, „ Вабо Интернал” АД (според обява на „ Капитал” обвързвано с Васил Божков – б.р.) и група австрийски вложители (свързани пък с „ Лев Инс” съгласно бизнес изданието).

До предложения обаче стигнаха единствено двете банки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР