Българния U21 ще започне с гостуване в Естония квалификациите за

...
Българния U21 ще започне с гостуване в Естония квалификациите за
Коментари Харесай

Българния U21 започва от Естония квалификациите за Евро 2025, шампионът е в нашата група

Българния U21 ще стартира с посещение в Естония квалификациите за Евро 2025. Това излиза наяве от програмата на дуелите в група D, която събра младежкият ни народен тим с първенеца Германия, Полша, Израел, Косово и Естония на тегления по рано през днешния ден жребии.

Мачът с Естония е на 7 септември тази година, след което ще младите " лъвове " одобряват Израел на 12 септември. През октомври предстоят две семейства – на настоящия европейски първенец Германия и на Косово, а през ноември – аудиенция на Косово и домакинство на Естония.

През 2024 година акцията ще продължи с посещение на Полша на 26 март, а по-късно и домакинство на същия противник на 10 септември. В последните си два мача България ще гостува на Германия (11 октомври) и на Израел (15 октомври).

Победителите във всяка от 9-те квалификационни групи, както и трите подгласници с най-хубави индикатори (без да се броят резултатите против шестите тимове в групите), ще се класират непосредствено за финалния шампионат в Словакия, а останалите 6 тима, приключили на второ място, ще си оспорват последните 3 визи за финалите в плейофната фаза, която ще се състои през ноември 2024 година

" Ще се подготвим добре, нека този път и съдиите да са по-обективни “, разяснява селекционерът на България U21 Александър Димитров, откакто научи жребия.

„ Бяхме сложени в четвърта урна преди жребия, което автоматизирано означаваше, че ще се срещнем със мощни тимове. Безспорно Германия е огромният любимец – те са актуалните първенци и не излизат от огромната четворка в последните няколко издания на европейското. За нас ще е голямо предизвикателство, само че и хубава опция да премерим сили с толкоз първокласен противник. С Полша неотдавна бяхме в една група и направихме страхотни мачове, само че в този момент времената и поколенията са разнообразни. Ще разчитаме на футболисти, родени през 2002, 2003, 2004 година, които за жалост нямат никакъв интернационален опит и не са взели участие в Елитен кръг или на финали на европейско състезание. Ще продължим нашата политика да построяваме играчи за първия тим на България – по-добре да бъркат при нас, само че по-късно да са подготвени за мъжкия футбол ", сподели още той.

" Изпитвам огромен почит и към останалите тимове в групата, футболът на всички места се развива с бързи темпове и няма лесни противници. Косово да вземем за пример разполага със ужасно потомство в младежкия тим. При всички положения ние ще се стремим да излезем с чест от квалификациите ", приключи Димитров. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР