Българките Никол Нунева и Рада Колева започнаха с победи на

...
Българките Никол Нунева и Рада Колева започнаха с победи на
Коментари Харесай

Две българки започнаха с победи на турнир в Румъния

Българките Никол Нунева и Рада Колева започнаха с победи на шампионата до 14 години от второкласен на Тенис Европа в Брашов (Румъния), заяви формалният уебсайт на Българската федерация по тенис.

Никол Нунева се наложи с 6:0, 5:7, 7:5 над Анисия Диакону от Румъния. Рада Колева поведе с 3:1 преди Андрея Неаксу от Румъния да се откаже. При юношите Пламен Колев е подложен под №2 в схемата. Колев ще играе на следващия ден в първия кръг против Александру Крачиун от Румъния.

В шампионата взе участие отбор 2010 от пътуващите тимове във възрастовите групи до 12 година и до 14 година, които са обезпечени финансово за присъединяване в шампионати през календарната 2023 година Така Българска федерация по тенис продължава традицията да подкрепя присъединяване на млади надарени състезатели за присъединяване на интернационалните шампионати. През тази година 16 девойки и момчета родени сред 2009 и 2012 година ще бъдат подкрепени за присъединяване на по седем шампионата от календара на Тенис Европа. БФТ ще покрие всички разноски на младите ни гении.

Отбор 2010 година е в състав Пламен Колев (Про спорт), Рада Колева (Супер Спорт) и Никол Нунева (Приста 2011) с капитан Мартин Захариев.

Участието на Отбор 2012 се реализира със спонсорската поддръжка на EGT и SATSPORT формален вносител за България на немския състезателен бранд „ BIDI BADU ".
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР