Българките Габриела Стоева и Стефани Стоева продължават с прекрасното си

...
Българките Габриела Стоева и Стефани Стоева продължават с прекрасното си
Коментари Харесай

Сестри Стоеви финалистки на турнира по бадминтон в Мюлхайм

Българките Габриела Стоева и Стефани Стоева не престават с прелестното си показване и се класираха на финала на шампионата по бадминтон от сериите „World Tour Super 300“ в Мюлхайм (Германия), който е с награден фонд от 180 хиляди $.

На полуфиналите двукратните европейски шампионки победиха китайския дует Шу Сян Чжан и Ю Чжън с 16:21, 21:18, 21:9. Във финала в неделя българките ще играят против водачките в международната класация Цинчън Чън и Ифан Цзя от Китай. Ако завоюват и този мач, сестри Стоеви ще запишат две победи над двойки от топ на международната класация в границите на 48 часа, откакто в петък завоюваха в три гейма и против южнокорейките Со-йон Ким и Хи-йонг Кон.

В днешния мач против Чжан и Чжън българските бадминтонистки сподели доста солидна игра в първите два гейма. В първия резултатът се движеше точка за точка до 16:16, само че серия от общо 6 следващи точки донесе преднина на китайския дует,

Във втория гейм китайките водеха с 15:12 и 17:14, само че сестри Стоева демонстрираха необикновен темперамент и съумяха да извърнат гейма, като го завоюваха с 21:18. Това се оказа повратен миг и в третия гейм българките смазаха съперничките си. Още първоначално сестри Стоеви поведоха с 8:2 точки и повече не погледнаха обратно, с цел да завоюват с 21:9.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР