Българки покориха върха на цирковото изкуство с участието си на

...
Българки покориха върха на цирковото изкуство с участието си на
Коментари Харесай

Сестри Колеви на световния цирков връх

Българки покориха върха на цирковото изкуство с присъединяване си на Международния цирков фестивал в Монте Карло. Сестри Колеви и Цветомира Кирова – Ерани награди „ Златен смешник “  в 46-то издание на фестивала.
Това  е най-важното  цирково събитие в света. А премиите „ Златен смешник “ са определяни като „ Оскарите на цирковото изкуство “.
„ България има обичаи в  това изкуство “, подсети пред БНР Енчо Керязов, знаменит цирков актьор, основател на фондация и притежател на премията „ Сребърен смешник “.
Заслугата за тази премия сестри Колеви дължат и на своя татко, който също е цирков актьор, означи Керязов в предаването „ Хоризонт до обед “.

„ Цялото цирково съсловие печели с тези девойки. Те придвижват цирковото изкуство в едно ново време.  Дават вяра за международния цирк. Те от дълго време са напуснали границите и на България, и на Италия със своето осъществяване.

Неописуемо е възприятието да видиш още веднъж българския байрак след 17 години в Монте Карло . Бях доста благополучен. Те  извършват извънредно комплицирани детайли, които до този миг са изпълнявани единствено от мъже.  Представят ги с голяма лекост и прелест.

Това достижение е равностойно на златен орден от Олимпийските игри . Конкуренцията е доста огромна “.

На първи юни в Арена София ще бъде извършено 13-тото издание на „ Нощ на звездите “ , отдадено на младите гении в региона на образованието, изкуството и спорта в България.  Енчо Керязов не изключи опцията сестри Колеи също да вземат присъединяване. 

„ Работим в тази посока. Силно имам вяра, че ще ги забележим на първи юни. Преговаряме със притежателя на „ Цирк Дю Солей “.

Това е значимо и за децата, които награждаваме.  Те са един ослепителен образец за неограничените човешки възможности  и за това, че когато човек е непрекъснат, се реализира необикновен триумф “.
Това бе една невероятна и сложна за разказване страст. Беше прелестно!  Горди сме, тъй като за нас бе като затруднение, една огромна крачка, с цел да стъпим на тази сцена. Много сме щастливи от постигнатото.  Гордеем се и сме удовлетворени, тъй като имахме поддръжката на фамилията ни, на другари и на публиката, както и да представим тук нашата страна, което е от огромно значение “,  споделят българките пред италианската преса.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР