Българки и други източноевропейки са били сред работничките в незаконна

...
Българки и други източноевропейки са били сред работничките в незаконна
Коментари Харесай

Българки в разкрита мрежа за незаконно сурогатно майчинство на Крит, жертвите ръкопляскаха на лидера на групата

Българки и други източноевропейки са били измежду работничките в противозаконна мрежа за сурогатно майчинство на гръцкия остров Крит, против която организираха акция управляващите на южната ни съседка. Водач на групата е бил 73-годишен гинеколог, който бе посрещнат с ръкопляскания от " експлоатираните дами “ в Хания в неделя, написа Protothema.

Гръцката полиция разруши незаконната организация на 8 август, занимаваща се с нелегално осиновяване на бебета и потреблението на дами като донори на яйцеклетки или сурогатни майки.

Междувременно група дами взеха решение да заявят поддръжката си за лекаря, образувайки... вълна от поддръжка към него, макар шокиращите разкрития по случая.

Тези дами се събраха пред съдилището на Хания и когато 73-годишният мъж дойде, те го поздравиха с овации и възгласи. " Докторе, обичаме те “, чуват се да викат апропо.

Според управляващите, групата експлоатира дами, които са в уязвимо състояние и ги употребява като донори на яйцеклетки и сурогатни майки, като в това време мами пациенти посредством виртуални прехвърляния на ембриони (ин витро) и посредничи при противозаконни осиновявания.

Към декември 2022 година са регистрирани минимум 182 случая на " употреба на дами “ в региона на отстраняването на яйцеклетки и сурогатното майчинство, до момента в който са разследвани повече от 400 случая на измами.

Ползата, получена от незаконната организация от стратегия за сурогатно майчинство, нормално варира от 70 000 до 100 000 евро, а в някои случаи доближава до 120 000 евро.

Според обвинителния акт лекарят е насочвал " брокерите “ и е направлявал правната обработка на стратегиите за сурогатно майчинство, до момента в който е направлявал останалите членове, с цел да хармонизират детайлите, които ще бъдат включени във всяко решение, с правната процедура, следвана от тях.

Също по този начин с пари от организацията той финансира наемането на къщи в регион на Крит за краткотрайно настаняване на бременни дами.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР