Българката Цветана Пиронкова води със 7:6(6), 2:1 и 40:30 срещу

...
Българката Цветана Пиронкова води със 7:6(6), 2:1 и 40:30 срещу
Коментари Харесай

Пиронкова взе драматичен сет срещу втората в света, дъжд прекъсна срещата

Българката Цветана Пиронкова води със 7:6(6), 2:1 и 40:30 против втората в света Симона Халеп в мач от третия кръг на шампионата в Ийстборн. Срещата беше прекратена заради дъжд.

Румънката съумя да пробие в третия гейм и то без да даде точка на своята съперничка. Поставената под номер 2 ловко пазеше преднината си от един пробив и съвсем не допускаше подозрение в своите подаващи геймове. При 5:4 Халеп сервираше за сета и изкова преднина от 40:0. Последваха три следващи точки за българката и напрежение в краката на сервиращата. Халеп пропиля цели пет сетбола, стартира да бърка по-често и загуби подаването си - 5:5. В тайбрека румънката още веднъж взе ранно преимущество с минипробив, откакто пласира топка на задната линия. Нашето момиче съумя да върне минипробива, само че при 5:4 сбърка къса топка и нейната съперничка получи още два сетбола. При 12-ото разиграване в тайбрека топката като че ли излезе навън от ракетата на Цвети, само че се оказа, че закача главната линия и това направи резултата 6:6. Нашето момиче съумя да оползотвори първия си сетбол и затвори сета при 8:6.

Втората част стартира с поредност от пробиви. Цвети употребява инерцията от извоювания сет и проби на 0. Българската не се оправи със задачата да затвърди пробива и макар че избави три брейкбола, капитулира в гейма при четвъртия. И в третия гейм имаше пробив, който даде задатък на Цвети. Нашето момиче се бореше от дъното на корта и постоянно принуждаваше румънката да бърка. При 2:1 и 40:30 в интерес на сервиращата Пиронкова срещата беше прекратена заради дъжд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР