Българката Севда Асенова загуби в четвъртфиналите на Световното първенство по

...
Българката Севда Асенова загуби в четвъртфиналите на Световното първенство по
Коментари Харесай

Севда Асенова загуби в четвъртфиналите на Световното първенство по бокс за жени в Индия

Българката Севда Асенова загуби в четвъртфиналите на Световното състезание по бокс за дами в Ню Делхи, Индия и по този метод пропусна да повтори достижението си от предходната година, когато доближи до полуфиналите и се окичи с бронзовия орден.

Асенова отстъпи в спор за влизане на зоната на медалите в категория до 48 кг на мароканката Ясмин Мутаки с 0:5 съдийски гласа.

Европейската ни шампионка стартира срещата в типичния си техничен жанр и в първия рунд това ѝ обезпечи преимущество в картите на съдиите, където тя водеше с 3:2 гласа.

Във втората част обаче Мутаки обърна развоя на мача в своя изгода, откакто прати българката в нокдаун, а в решителния трети рунд мароканката не позволи изненади и по този метод си обезпечи най-малко бронзов орден от шампионата на планетата в индийската столица.

По-късно през днешния ден на кръга в Ню Делхи за своята четвъртфинална борба ще се качи още една българка в лицето на светлана Каменова, която ще боксира в категория до 57 кг против Лин Ю-Тин от Тайван. Битката се чака да стартира към 11.45 часа българско време.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР