Българката Росица Денчева записа втората си убедителна победа на Уимбълдън

...
Българката Росица Денчева записа втората си убедителна победа на Уимбълдън
Коментари Харесай

Нов убедителен успех прати Росица Денчева на осминафиналите на Уимбълдън при девойките

Българката Росица Денчева записа втората си безапелационна победа на Уимбълдън при девойките, надигравайки с 6:2, 6:3 Ела Милич от Словения в среща от втория кръг на конкуренцията.

Срещата стартира мъчно за Роси, която в откриващата част изостана с 0:2, само че след това завоюва шест следващи гейма, с цел да затвори сета с 6:2, а във втория тя си обезпечи преднината от 5:2 и до края нямаше проблеми да стигне до триумфа след 71 минути игра.

По този метод Денчева е към този момент в осминафиналите на тазгодишния Уимбълдън, където я чака мач против представителката на Англия Исабел Лейси, която взе участие с " уайлд кард " или поставената под №2 американка Клерви Нгуну.

Малко по-късно през днешния ден на кортовете на " All England Club " ще има още българско присъединяване в лицето на Илиян Радулов и Адрияно Дженев, които стартирата присъединяване си на двойки при юношите против Федерико Бондиоли и Федерико Чина от Италия.

В утрешния ден пък Радулов ще изиграе мача си от втория кръг на шампионата на сингъл, а негов противник ще бъде словенецът Матич Крижник.

Също във вторник ще стартират и срещите от конкуренцията на двойки при девойките, където ще се включат три българки. Росица Денчева ще играе в тандем с Аня Мърти от Съединени американски щати. Ива Иванова ще си партнира с Малвина Ровинска от Полша. Йоана Константинова ще играе задно с Теодора Костович от Сърбия.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР