Българката Ралица Димчева Иванова е най-едрият български собственик на недвижими

...
Българката Ралица Димчева Иванова е най-едрият български собственик на недвижими
Коментари Харесай

Строителката на българския павилион в Дубай с имоти за 14 млн. долара

Българката Ралица Димчева Иванова е най-едрият български притежател на недвижими парцели в Дубай, като има общо 21 парцела на обща стойност над 14 милиона $, оповестява, който води от българска страна интернационалното журналистическо следствие " Разкритията от Дубай “.

Бизнесдамата е някогашна брачна половинка на ген. Явор Матеев, пълководец на взаимното Командване на специфичните интервенции в Българската войска. В момента тя и синът ѝ Ален Матеев са представители в България на израелска компания за киберсигурност, която продава шпионския програмен продукт " Пегас “, напомня Bird.

Tяхната компания Indesign Global Limited е строила българския павилион в Дубай за Експо'2020 година против 905 000 лева, платени от страната. По случая имаше инспекция на прокуратурата, а договорите се ревизират и от Агенцията за държавна финансова ревизия.

Ралица Иванова има четири вили, жилища и търговски площи в Дубай. Най-скъпи са две огромни вили – една с повърхност 642.24 кв. м., която е ситуирана на изкуствения остров " Палмата “, която е оценена на 1.915 милиона $. Втората вила е в региона на Jumeirah Golf с повърхност 636.83 кв.м. и цена 1.899 милиона $.

Следва апартамент в най-високия небостъргач в света - Burj Halifa. Жилището има повърхност 418.65 кв.м. и коства 1.248 милиона $. В същата постройка има още пет по-малки жилището благосъстоятелност на Иванова. Според паспортните данни цялото това имущество има стойност над 14 милиона $ и е добито след 2015 година Иванова има и право на непрекъснато престояване в ОАЕ, оповестява Bird.bg

В България Ралица Иванова е записана като съветник по ръководство и стопанска активност. Синът ѝ Ален Матеев има присъединяване в няколко скромни компании. Двамата обаче са известни в IT-средите като представители на компанията за киберсигурност, която продава шпионския програмен продукт " Пегас “, написа проверяващият уебсайт.

Потърсен за коментар Явор Матеев сподели, че от 20 години не живее с някогашната си брачна половинка и няма концепция с какво се занимава тя. Опитите да се свържат със самата Ралица Иванова и нейния наследник не са стигнали до приемане на противоположна връзка, оповестява медията.

Международното следствие #DubaiUncovered ( “Разкритията от Дубай “) разкрива над 240 български жители и пребиваващи у нас лица, които имат парцели за над 160 милиона $ в Дубай. До момента са за парцели на майката на депутата Делян Пеевски, на строителният необут Велико Желев и на сестрата на зам.-главния прокурор Борислав Сарафов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР