Българката Пенка Кунева е част от екипа с музиканти и

...
Българката Пенка Кунева е част от екипа с музиканти и
Коментари Харесай

Номинация Грами за албум с участието на българката Пенка Кунева

Българката Пенка Кунева е част от екипа с музиканти и композитори, които ще се борят за премия " Грами " в категорията " Най-добра сбирка с класическа музика ". 

Кунева е композитор на няколко от творбите в " Women Warriors: The Voices of Change " - мултимедийна комбинация между документален филм и концерт онлайн, основана в чест на дамите, борещи се за човешките права и обществена правдивост по света. 

Продукцията е номинирана в категорията, която съществува от 2013 година в премиите " Грами " на Националната академия по звукозаписни изкуства и науки. 

Пенка Кунева е родена през 1967 година в София, учила е в Университета Дюк, където пази първата докторска дисертация по композиране във висшето учебно заведение. 

От края на 90-те години се занимава със основаване и оркестриране на музика за сериали, филми и видеоигри като  Prince of Persia: The Forgotten Sands, Transformers: Revenge Of The Fallen и др. 

Нейна е музиката и за кино лентата " Ага " на режисьора Милко Лазаров, който дебютира в формалната селекция на " Берлинале " 2018 и беше препоръчан от България в категорията за най-хубав чуждоезичен филм на " Оскарите ". 



През 2019 година посвещава симфонична поема на 90-тия сезон на Софийската филхармония. 

Седем от композициите в албума " Women Warriors " са основани от Пенка Кунева. Продуцент и диригент на плана е Ейми Андерсън, а Марк Матсън и Лолита Ритманс са продуценти.  

Очаква се премиите да бъдат раздадени на 3 април 2022 година в Лас Вегас.

През 2013 година Добринка Табакова също беше номинирана за премия " Грами " в категорията за най-хубав типичен албум за своя " String Paths ". 

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР