Българката Милена Ангелова, член на група „Работодатели“, ще бъде един

...
Българката Милена Ангелова, член на група „Работодатели“, ще бъде един
Коментари Харесай

Милена Ангелова беше избрана за зам.-председател на Европейския икономически и социален комитет

Българката Милена Ангелова, член на група „ Работодатели “, ще бъде един от двамата заместник-председатели на Европейския стопански и обществен комитет (ЕИСК) с мандат от две години и половина – от 2018 година до 2020 година, оповестиха от представителството на Европейската комисия в България.

Тя ще дава отговор за бюджетните въпроси. Тя заема една от управителните позиции в ЕИСК наред с новоизбрания ръководител Лука Жайе от Италия, някогашен ръководител на група „ Други ползи “, и заместникпредседателя Исабел Каньо Агилар от Испания, член на група „ Работници “, която ще дава отговор за връзката. Новите ръководител и заместник-председатели бяха определени на 18 април на сесията за възобновяване на състава на Комитета в средата на мандата, която бележи приключването на първата половина от неговия петгодишен мандат.

След избирането си заместник-председателят по бюджета Милена Ангелова съобщи: „ Европейският стопански и обществен комитет извършва неповторима и основна роля, защото е в позицията да показва уравновесената позиция на обществените сътрудници и проведеното гражданско общество за това по какъв начин да се работи по-ефективно за постигането на по-единна и по-федерална Европа, която да може да употребява по най-хубавия метод опциите, предлагани от четвъртата индустриална гражданска война, изкуствения разсъдък и цифровизацията, и да се оправи с провокациите, пред които ни изправят възходящите страхове, ксенофобията и миграцията. Трябва да се стремим към по-фокусирана и поефективна Европа и да „ вършим по-малко, само че по-ефективно “. С оглед на това смятам, че мотото на актуалното българско председателство на Съвета на Европейския съюз „ Съединението прави силата “ е напълно на място и би трябвало да получи цялостна поддръжка “.

Започвайки втората половина от петгодишния си мандат, Комитетът ще продължи да работи интензивно за усилването на ролята на гражданското общество и доближаването на Европа до нейните жители.

ЕИСК е формиран от 350 членове от 28-те страни – членки на Европейски Съюз. Членовете се оферират от националните държавни управления и се назначават от Съвета на Европейския съюз за период от пет години. Те работят независимо в полза на всички жители на Европейски Съюз. Те не са политици, а работодатели, синдикални дейци и представители на разнообразни групи, като да вземем за пример аграрни производители, консуматори, екологични организации, обществена стопанска система, МСП, свободни специалности и сдружения на хората с увреждания, доброволците, младежите, университетските среди, работещите за тъждество сред половете и т.н.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР