Българката Мария Спирова, която живее във Великобритания, разкри дали са

...
Българката Мария Спирова, която живее във Великобритания, разкри дали са
Коментари Харесай

Наша доброволка в тестване на ваксина срещу К-19 разказа какво е преживяла

Българката Мария Спирова, която живее във Англия, разкри дали са рискови имунизациите против COVID-19. Тя бе една от доброволките, които се съгласиха върху тях да бъдат тествана имунизацията на Оксфорд.

Ето какво написа тя на профила си във Facebook след голям брой запитвания на обезпокоени другари, че ще бъдат "опитни зайчета ":

"Всекидневно получавам известия от уплашени хора, които не желаят да бъдат "опитни зайчета " за новите ваксини срещу коронавирус или се опасяват, че имунизациите няма да се понесат добре от възрастните им родители.

Ще ми се да отговоря в резюме тук.

Приятели и непознати, не вие сте опитните зайчета.

Аз съм (за имунизацията на Астра Зенека, с близо 30 000 други хора). А за имунизацията на Пфайзер, която към този момент получи утвърждение във Англия - други 43 000 доброволци от целия свят.

Те са опитните зайчета, които подсигуряват, че вие няма да сте такива. Моля ви, пробвайте се да разберете какво значи това.

Тези доброволци са невредими до момента. Не да претърпели телесна щета оттатък нормалния дискомфорт след инжекция.

Ако им имаше нещо или имаше подозрения, че им се случва нещо, опитът щеше да спре. Както и спря два пъти при изпитването на Астра Зенека, с цел да се откри от самостоятелни медици дали признаците на две доброволки са свързани с имунизацията.

Сред доброволците на всички напреднали ваксини са подбрани и възрастни хора. Това е естествено при създаването на ваксина против вирус, който е изключително унищожителен за възрастен организъм.

Няма по какъв начин да претендираш, че си създал ваксина против болест, която е смъртоносна за дадена уязвима група, без да тестваш дали тя е безвредна и ефикасна за тази съответна група.

Всички тези данни от изпитвания се преглеждат деликатно от самостоятелните специалисти на държавни регулаторни органи. Всички те си дават сметка под какъв голям напън са да вземат вярното решение, без да заобикалят стандарти. Не всичко постоянно опира само до акциите на избрана компания.

В последна сметка, вие сами ще решите дали да се ваксинирате или не.

Просто е значимо да го решите въз основата на действителни доводи, а не въз основата на непознаване на процеса на разработка и тестване, в композиция с всепомитащо съмнение към престижи като държавното управление или фармацевтичните компании. Да, те са заслужили съмнението и скептицизма ни в други случаи.

Но съгласно мен е потребно се съсредоточим върху казуса тук и в този момент - излизането от спешната обстановка с допустимо минимум вреди. Колективният имунитет е път напред. Имаме го към редица заболявания, точно поради предотвратяването им с ваксини.

Колективният имунитет ще облекчи претрупаните лечебни заведения и ще ни помогне да се върнем към естественото си всекидневие. Ваксинацията просто е най-бързият метод да го достигнем с минимална загуба на живот.

Не знам за вас, само че в случай че би трябвало да градуирам риска за собствен непосредствен от разболяване и лекуване в българска болница в този момент и риска от слагането на интернационално създадена и тествана ваксина, бих предпочела да предотвратя, в случай че мога, опцията му да се разболее.

Ваксините, които обсъждаме сега, подлежат на регулаторна инспекция в Европейския съюз. А Европейският съюз, както и което и да е национално държавно управление, не печели нищо от това да поврежда преднамерено и злоумишлено здравето на жителите си.

Нито една ваксина не е съвършена, нито пък е допустимо и нужно всички да си я сложим непременно. Но, както постоянно, нужни са самообладание и реалистична преценка за това кое в тази ситуация е най-малкото зло и кой най-приемливият риск. Сега повече от всеки път. "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР