Българката, която вчера стана шампионка на обръч, изигра отлично композицията

...
Българката, която вчера стана шампионка на обръч, изигра отлично композицията
Коментари Харесай

Боряна Калейн спечели сребърен медал на финала на лента на Световните игри в САЩ

Българката, която през вчерашния ден стана шампионка на обръч, изигра чудесно композицията си с лента и с оценка от 32.650 точки взе среброто.

Шампионка стана Даря Атаманов от Израел с 32.750 точки, а трета се подреди Виктория Оноприенко (Украйна) с 31.750 точки.

Калейн позволи неточност на финала на бухалки и остана четвърта на уреда с 31.350 точки, а втората българка Ева Брезалиева зае петото място с 30.600 точки.

Първа на бухалки е италианката София Рафаели с 33.050 точки, пред Даря Атаманов с 32.650 и Екатерина Веденеева (Словения) с 32.200 точки.

Боряна Калейн има и пето място на финала на топка през вчерашния ден, откакто също направи неточност и това я лиши от орден.

Калейн получи най-висока оценка в квалификациите на лента - 32.700 а Брезалиева имаше много грешки и остана 16-а с 27.500. В пресявките на бухалки българките бяха надлежно трета и четвърта с 31.800 и 31.300 точки.

Този огромен състезателен конгрес е генерална подготовка за Световното състезание в София от 14 до 18 септември. Световните игри са за спортове или дисциплини, които не намират място в Олимпийската стратегия, по тази причина няма многобой, а единствено квалификации и финали на обособените уреди.

Съдия за България на шампионата е Филипа Филипова.

В шампионата по спортна аеробика в категория тройки международните първенци от Баку 2021 Дарина Пашова, Антонио Папазов и Тихомир Баротев останаха пети в квалификациите с 19.344 точки и не съумяха да се класират за финала, където вземат участие първите четири тройки от пресявките.

Титлата завоюваха представителите на Унгария с 20.977 точки.

Така досега на Световните игри в Съединени американски щати България има три медала - злато и сребро на Боряна Калейн и бронз на смесената двойка по аеробика Ана-Мария Стоилова и Антонио Папазов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР