Българката Ирина Дилкинска е екстрадирана в САЩ и ѝ е

...
Българката Ирина Дилкинска е екстрадирана в САЩ и ѝ е
Коментари Харесай

Адвокатът на българката, работила за Ружа Игнатова: Започнала е работа в OneCoin по обява в сайт

Българката Ирина Дилкинска е екстрадирана в Съединени американски щати и ѝ е повдигнато обвиняване по отношение на криптоизмамата OneCoin, заяви американското министерство на правораздаването. Тя е била предадена на американските управляващи преди два дни. Заради обвиняванията, които са ѝ повдигнати там, тя може да получи присъда от 20 години затвор. Нейната екстрадиция е позволена от българския съд. Делото е траяло съвсем две години.

“Това е съизвършител в вероятно незаконната активност на по този начин известната криптокралица Ружа Игнатова ”, съобщи Христо Кръстев, представител на Софийската градска прокуратура.

Пред юристът на екстрадираната българка разгласи, че Дилкинска в никакъв случай не е обитавала в Съединени американски щати. „ Познавали са се, работили са дружно. Били са в така наречен екип. Тя е била юридически помощник на Ружа Игнатова. Техните взаимоотношения са се развивали на плоскостта на контракти. Всъщност тя е почнала работа в OneCoin по публикация в jobs.bg ”, акцентира Николай Петров, юрист на екстрадираната българка в Съединени американски щати.

Според обвиняванията Дилкинска е помогнала за основаването на фиктивни компании за изпиране на пари и за опазване на имуществото на Ружа Игнатова. „ На територията на Съединени американски щати са изпращани известия посредством телевизия и радио за това, че в случай че се влага в криптовалутата, ще се реализира огромна рентабилност ”, показва Христо Кръстев,  говорител на Софийската градска прокуратура.

От прокуратурата оповестиха, че у нас против Дилкинска не се водят следствия. Според юриста ѝ обаче има досъдебно произвеждане за активността на OneCoin в България и в него Дилкинска участва.  „ Тя няма неприключили наказателни производства в България по отношение на нея, тъй като това би било съображение да не я предадем ”, акцентира Христо Кръстев, представител на Софийската градска прокуратура.

Защитата на Дилкинска твърди, че в основата на обвиняванията против нея стоят лъжепоказания.
„ Започва един широкомащабен развой по отношение на нея. Клетвените заявления на база, на които е екстрадирана, са направени с информация, която е подаде от брата на Ружа Игнатова – Константин Игнатов, който подписа съглашение там с прокуратурата против предоставяне на показания. Установи се обаче че през 2021 година той е направил съществено лъжесвидетелстване ”, безапелационен е Николай Петров,  адвокат на екстрадираната българка в Съединени американски щати.

Пирамидата OneCoin стартира активността си през 2014 година и оферираше лъжлива криптовалута, в която жертвите вложиха над 4 милиарда $.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР