Българката елиминира участващата с уайлд кард Забине Лисицки на турнира

...
Българката елиминира участващата с уайлд кард Забине Лисицки на турнира
Коментари Харесай

Шиникова победи бивша номер 12 в света

Българката отстрани участващата с " уайлд кард " Забине Лисицки на шампионата в Щутгарт
Изабелла Шиникова победи някогашната номер 12 в света Забине Лисицки (Германия) в среща от първия кръг на квалификациите на шампионата по тенис на червени кортове в немския град Щутгарт с награден фонд 886 077 $. 27-годишната Шиникова отстрани участващата с " уайлд кард " представителка на домакините в оспорван мач с 3:6, 6:3, 7:6(8) за 2:02 часа игра, оповестиха от Българската федерация по тенис.

В първия сет Лисицки направи пробив в шести гейм, който й беше задоволителен, с цел да поведе в резултата. Във втората част Шиникова взе подаването на съперничката си в шестия гейм и изравни резултата.

В третия сет българката поведе с пробив, само че в осмия загуби подаването си и германката изравни 4:4. В 12-ия гейм Шиникова пропиля два мачбола, а в тайбрека стигна до нови два мачбола, от които не съумя да се възползва. Германката също имаше два шанса да завърши мача, само че не съумя да осъществя нито един от тях. Все отново българката стигна до крайния триумф при петия си мачбол, откакто завоюва тайбрека с 10:8.
Шиникова проработи 13 точки за международната класация и 1909 $.

Следващата съперничка на българката е третата сложена в схемата на пресявките Вера Звонарьова (Русия). 34-годишната рускиня е някогашна номер 2 в международната класация, само че сега е 85-а. Тя има 12 трофеи в кариерата си. Шиникова и Звонарьова не са играли между тях досега.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР