Българката Боряна Водиченска е блокирана в Сърбия и не може

...
Българката Боряна Водиченска е блокирана в Сърбия и не може
Коментари Харесай

Българка и бебето ѝ са блокирани от4 месеца в Сърбия

Българката Боряна Водиченска е блокирана в Сърбия и не може да се прибере у нас, откакто ражда прибързано в западната ни съседка при започване на октомври предходната година.

Бащата на детето изчезва безследно няколко месеца по-рано, а паспорт на бебето може да бъде публикуван единствено с писменото единодушие и на двамата родители.

В началото на октомври Водиченска пътува от Германия към България. Бременна е, а терминът е при започване на ноември. В Ниш обаче получава болки и лекари я поучават да остане в болница. На третия ден от престоя тя получава мощни контракции и ражда детето.

Жената споделя, че с бащата на детето, който публично е неин брачен партньор, са били в положителни връзки в Германия.  Като сръбски жител обаче той е трябвало на всеки три месеца да се прибира в Сърбия. Преди 7-8 месеца той се прибира в родината си, само че е просрочен с няколко дни. Обажда се на Боряна и споделя, че към този момент има черен щемпел за Германия. След това се чуват, само че рядко и най-после той изчезва.

„ Единственото решение на целия проблем сега е бракоразвод и да го лиши него от наставнически права и тогава ще мога да направя паспорт на детето и да изляза от Сърбия да се върна в България “, сподели дамата в изявление за bTV.

Димитър Цанев, общоприет консул на България в Ниш, също разяснява, че без дело няма по какъв начин да се издаде документ на детето без подписа на единия родител. „ Детето надлежно е и сръбски жители. Ако му бъде публикуван сръбски паспорт, също може да пътува до България, само че и тяхното законодателство не разрешава тази догадка “, посочи консулът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР